Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā līdz 13. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Doveika un Grūbe, Vāne un Apinis, Pauls un Rudāne, Miltiņš un Austrasbērni

3.lapa

Mūzikls par atkarībām, HIV/AIDS, draudzību un mīlestību

Publicitātes foto

Piektdien un sestdien, 13. un 14. augustā laikmetīgajā koncertzālē «Tu jau zini Kur» tiks izspēlēts amerikāņu autora Džonatana Larsona pasaules slavu un atzinību guvušais mūzikls «Rent». Tajā piedalīsies spožākie Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas absolventi, audzēkņi kā arī jaunie Latvijas popmūzikas talanti.

Mūzikls «Rent» savu pirmizrādi Latvijā piedzīvoja Mārtiņa Kagaiņa režijā 2020. gada septembrī studentu skatuves un audiovizuālās mākslas festivālā «Patriarha rudens», iegūstot festivāla galveno balvu - Pētera Pētersona lampu.

Šovasar iestudējums atgriežas pie skatītājiem ar vēl trim izrādēm.

Amerikāņu autora Džonatana Larsona 1994. gadā tapušais un lielu popularitāti guvušais mūzikls «Rent» atklāti vēsta par jaunu mūziķu un mākslinieku centieniem izdzīvot finansiāli nestabilos un sociāli sarežģītos apstākļos. Mūzikls aktualizē HIV/AIDS problemātiku un vēsta par atkarībām, multikulturālismu, seksuālajām minoritātēm, bet pats galvenais - cilvēcību, draudzību un mīlestību.

Viens no mūzikla pārsteidzošākajiem elementiem ir Rīgas Doma kora skolas (RDKS) mūziklu nodaļas audzēkņu, absolventu un jauno skatuves mākslinieku sniegums. Galvenajās lomās: Markuss Rūtentāls, Gustavs Melbārdis, Nadīna Podinska, Toms Kalderauskis, Jaroslavs Orlovs, Emīlija Pavlovska, Grēta Grantiņa un Edvards Grieze. Visa mūzikla garumā solistus un kori pavada instrumentālā grupa piecu mūziķu sastāvā.

Uzmanību!

Izrāde būs pieejama personām ar derīgu digitālo Covid sertifikātu, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai pārslimošanu, uzrādot personas apliecinošu dokumentu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā