"Ghetto Games" maijā atklās jauno sezonu un atgriezīsies Latvijas pilsētās

13. maijā Rīgā, Grīziņkalna sporta kompleksā, lielākā ielu sporta un kultūras kustība Eiropā "Ghetto Games" atklās jau 16. sezonu. Lielākie "Ghetto Games" sezonas jaunumi ir tūre reģionos, “pop-up” pasākumi Rīgā, festivāls Tallinas pilsētas svētkos un vairāki īpaši spilgti "Ghetto" notikumi.
©Publicitātes foto

Grandiozo vasaras pasākumu sērija sāksies ar "Ghetto Basket" turnīru un īpašu šovu. Sezonas iesākums būs arī pirmais Latvijas 3x3 basketbola kausa posms, kurā komandas cīnīsies par iespēju startēt FIBA Pasaules tūres posmā Debrecenā.

"Man bieži uzdod jautājumu, kas šajā sezonā būs atšķirīgs nekā citās. Katrā sezonā ir jauni dalībnieki, bet pati platforma jau nemainās. Tas būtu tāpat, kā vaicāt, kas jauns ir NBA - platforma jau paliek tā pati. Mēs esam rūpīgi strādājuši, lai sagatavotu jaudīgāko sezonu, taču primāri šajā saspīlētajā laikā mēs ar komandu vēlamies radīt iespēju, lai cilvēki varētu piedzīvot ko pozitīvu. Lai mīlestība, līdzcietība un draudzība būtu tās, kas valdītu pār Latviju!" saka "Ghetto Games" kustības aizsācējs un līderis Raimonds Elbakjans.

Šajā sezonā spēlētāji tiks iedalīti 18 grupās, tostarp klāt nākušas divas vēl nebijušas vecuma grupas - U10 un U18. Neskaitot šīs grupas, sacensības norisināsies vēl U9; U11; U12; U12 meiteņu; U13; U14; U14 meiteņu; U15; U16; U16 meiteņu; U17; U18; Lady; Open; 40+ un PRO grupās. Komandu reģistrācija jau ir atvērta mājaslapā “ghetto.lv”.

"Ghetto Games" dosies uz Tallinu

No 19 posmiem 13 norisināsies Grīziņkalnā, savukārt atlikušie seši būs izbraukumu turnīri. Sezonas atklāšana būs tikai iesildīšanās, jo jau pēc nedēļas otro gadu pēc kārtas "Ghetto Games" dosies ārpus Latvijas un jau 18. maijā viesosies Tallinā.

"Šogad mums turpinās sadarbība ar Tallinas pašvaldību - viņi gribēja redzēt "Getiņu" savos pilsētas svētkos. Rīgas pilsētas svētkos mēs neesam, bet Tallinā esam. Igauņi pagājušajā gadā noriskēja un jūras svētkos atļāva mums ierasties ar pilnu "Ghetto Games" karnevālu - futbolu, basketbolu, florbolu, ielu vingrošanu, dejām un cīņām. Viņiem ļoti patika atmosfēra un pasākuma ideja, tāpēc mūsu sadarbība turpinās arī šajā gadā - būsim visas dienas garumā ļoti skaistā vietā pie Igaunijas Jūras muzeja," stāsta R. Elbakjans.

Atgriezīsies vairākās Latvijas pilsētās

Šajā gadā "Ghetto Games" atgriezīsies arī vairākās Latvijas pilsētās - 1. jūnijā Bauskā, 2. jūnijā Ogrē, 6. jūlijā Jēkabpilī un 27. jūlijā Valmierā. Pilsētas svētku laikā reģionu iedzīvotājiem būs iespēja gan pašiem piedalīties sportiskās aktivitātēs, gan vērot "Ghetto Games" sarūpētos šovus - "Tinder", "Brīvrunu batlu" u.c.

Savukārt Ventspilī no 19. līdz 21. jūlijam norisināsies tradicionālais trīs dienu "Ghetto Games" ekstrēmo un ielu sporta veidu festivāls GG FEST, kas šogad notiks sadarbībā ar "Balcia" apdrošināšanu.

Kopumā sacensības tiks aizvadītas 15 disciplīnās, kā arī būs vērojami dažādi paraugdemonstrējumi, moto šovs, futbola frīstails un citas aizraujošas aktivitātes visas dienas garumā. Festivālā Ventspilī varēs satikt reperus un citas zvaigznes, tāpat arī vairāk nekā 1500 sportistu no visas pasaules.

Būs vēl citi lielāki pasākumi

Šosezon programmā ir paredzēti arī "Ghetto Fight" cīņu turnīri, "Ghetto Dance" deju sacensības, "Ghetto Football", kur kā jaunums būs "pop -up" turnīri dažādās Rīgas vietās, un "Ghetto Floorball" turnīri.

7. jūnijā "Ghetto Games" ielūdz uz desmitgades lielāko brīvrunu batlu, kurā satiksies visu laiku labākie Latvijas reperi un cīnīsies par čempiona titulu. To starpā - Edavārdi, Stobrs, Abra, Zirnis, Wiesulis un Burlax - viņiem pievienosies vēl divi dalībnieki, kurus iebalsos skatītāji, un vēl vienu vietu ieņems noslēdzošais dalībnieks, kura vieta tiks noskaidrota tiešraidē frīstaila batlā Radio 5 ēterā. Kura no skatuves zvaigznēm iegūs visu laiku labākā brīvrunātāja titulu? Ieplāno, atnāc un noskaidro!

"Ghetto Games" ir jauniešu ielu sporta un kultūras kustība Latvijā un Austrumeiropā, kas katru gadu pulcē vairāk nekā 10 000 dalībnieku un 300 000 sekotāju medijos un sociālajos tīklos.

Plašāka informācija par "Ghetto Games" pasākumiem ir pieejama oficiālajā mājaslapā "ghetto.lv". Var arī sekot līdzi sezonas kalendāram un būt vienam no pirmajiem, kurš uzzina par aktuālākajiem pasākumiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā