Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 9 kultūras pasākumi līdz 29. aprīlim

***

5.lapa

Pagātnes piespiedu kustības

Publicitātes foto

Kultūrtelpas «Tu jau zini kur» Mazajā zālē (Rīgā, Tallinas ielas radošajā kvartālā, Tallinas ielā 10-3) apskatāma Kristīnes Krauzes-Sluckas personālizstāde «Pagātnes piespiedu kustības».

Mākslinieces darba pamatā ir laiktelpas izjūta par kara destruktīvo dabu. Instalācijā izmantotais vatelīns, kas radīts, sapresējot sasmalcinātu audumu šķiedras, ataino traumu, kas atstāj neizdzēšamas pēdas indivīda personībā. Tā ir sadrumstalotas identitātes ainava, kas tiecas atgūt viengabalainību. Tie ir apstākļi, kas piespiež transformēties un kļūt par citādo.

Instalāciju papildina Kaspara Jaudzema skaņu celiņš, kurā integrēti pārtvertie krievu karavīru ziņojumi frontes līnijā un zvanu ieraksti ar karavīru mājās palikušajām ģimenēm.

Paralēli izstādei norisināsies publiskā programma, kuras ietvaros tiks īstenoti pasākumi sadarbībā ar ukraiņu māksliniekiem.

Kristīne Krauze-Slucka (1979) ir latviešu vizuālā māksliniece, kura savā mākslinieciskajā praksē aplūko un pēta cilvēka, tehnoloģiju un dabas attiecības, bieži eksperimentējot ar digitālajiem un analogajiem fotogrāfiskajiem procesiem. Pievēršot uzmanību adaptācijas un hibridizācijas norisēm, māksliniece priekšplānā izvirza izvēlētā medija materialitātes aspektus, kas balstās uz darba tapšanas procesa saturisko risinājumu.

Izstāde apskatāma trešdien, ceturtdien un piektdien no pulksten 16 līdz 20 un sestdien, svētdien no pulksten 14 līdz 20.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā