Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Kalna un Galante, Upatnieks un Plešanovs, Vaice, Norvelis un «Melo M»

4.lapa

Bahs, Stravinskis, Mendelszone un Mālers

Publicitātes foto

16. un 23. augustā Rīgas Domā orķestris «Rīga» aicina uz tradicionālo vasaras klasiskās mūzikas koncertu sēriju, kurā skanēs koncertprogrammas «No Baha līdz Stravinskim» un «No Mendelszones līdz Māleram».

Otrdien, 16. augustā, pulksten 19 koncertā «No Baha līdz Stravinskim» pie diriģenta pults stāsies orķestra galvenais diriģents Valdis Butāns, bet pie ērģelēm būs Larisa Bulava (attēlā), kura atzīst, ka Johans Sebastians Bahs ir viņas «dienišķā maize», jo gandrīz katrā koncertā iekļauj kaut ko no diženā Baha skaņdarbiem.

15. augustā kristieši visā pasaulē svinēs Vissvētākās Jaunavas Marijas uzņemšanu debesīs, tāpēc simboliski dienu vēlāk, 16. augustā, koncertā Rīgas Domā izskanēs Maksa Rēgera miniatūra «Ave Maria». Programmā - arī «Heroiskais skaņdarbs», ko komponējis franču skaņradis Sezārs Franks, kuram šogad aprit 200 gadi.

«Centāmies programmā iekļaut komponistu klasiķu skaņdarbus, kas īpašajā Rīgas Doma akustikā ļautu klausītajiem izbaudīt Rīgas Doma ērģeļu un orķestra «Rīga» daudzveidīgo saspēli,» piebilst orķestra mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns.

23. augustā pulksten 19 koncertā «No Mendelszones līdz Māleram» debiju orķestra diriģēšanās piedzīvos jaunais diriģents Artūrs Oskars Mitrevics - šā gada JVLMA un LMT Gada balvas laureāts. Pie ērģelēm būs Ilze Reine, bet programmu kuplinās baritons Rihards Millers.

«Šī programma mani iedvesmo, jo šeit apvienoti gan labi pazīstami un man ļoti tuvi skaņdarbi, gan arī kaut kas, domājams, klausītājiem mazāk zināms, piemēram, komponiste Fanija Mendelzsone,» atklāj jaunais diriģents.

«Īpaši priecājos, ka kopā ar Rihardu Milleru varēsim atskaņot Mālera «Klejojošā mācekļa dziesmas» - ciklu, kas jau ilgāku laiku ir bijis manā uzmanības lokā un par kuru iepriekš tieši ar Rihardu esam diskutējuši un dalījušies izjūtās, nemaz nezinot, ka tik drīz būs iespēja to kopīgi atskaņot!»

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā