Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. februārim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Keišs un Znotiņš, Osokins un Auziņš, Bonāte un Hiršs, Daneviča un «Deju Vētra»

4.lapa

Ārijas Elksnes dzīves melodijas

Publicitātes foto

Par godu Ārijas Elksnes 95 gadu jubilejai ir izveidots koncertuzvedums “Ārijas Elksnes dzīves melodijas”. Trešdien, 8. februārī, tas būs skatāms Rīgā, VEF Kultūras pilī un 15. februārī Jelgavas Kultūras namā.

Ārija Elksne ir viena no tautā iemīļotākajām latviešu dzejniecēm. Viņas dzīvesstāsts ir leģendām un pravietiskiem notikumiem apvīts. Āriju Elksni mēdz uzskatīt arī par īpaši personisku dzejnieci, jo savos pantos viņa tieši un atklāti stāsta par savu privāto dzīvi un pārdzīvojumiem.

Viņas aiziešana bija traģiska, taču viņas dzīve bija krāšņa un notikumiem bagāta. Koncertuzvedums ļaus vēlreiz izdzīvot to, kas dzejniecei bija svarīgs - vienotā dziesmu, dzejas un atmiņu izrādē.

“Ļoti būtu gribējusi dzīvē satikt Āriju. Tādi cilvēki, kāda bija viņa, dzimst reti. Viņas dzeja ir aktuāla arī šodien. Viņa ir dzejniece ar smalki izkoptu dzejas valodu, ļoti skaidru vērtību sistēmu, lielu egregoru un lielu, lielu talantu,” tā par Āriju Elksni saka Laila Ilze Purmaliete (attēlā), šī uzveduma iedvesmotāja.

Koncertuzvedumā piedalās: dziedātāja un komponiste Laila Ilze Purmaliete, aktrise Dace Bonāte, kura iejutīsies dzejnieces tēlā, aktieris un dziesminieks Juris Hiršs, aktieris Lauris Subatnieks, dziedātāja Ieva Sutugova, pianists Anatolijs Livča, ģitārists Jānis Kalniņš, bundzinieks Uģis Krūskops, vijolnieks Aleksejs Bahirs, diriģente Aira Birziņa un koris “Dzintars” (koncertuzvedumā Rīgā) un sieviešu vokālais ansamblis “Guns” Gunas Agrumas vadībā (koncertuzvedumā Jelgavā).

Uzveduma īpašais viesis - komponists Uldis Marhilēvičs.

Režijas konsultants - Gundars Silakaktiņš, koncertuzveduma libreta autore - Elizabete Trumpe.

Koncertuzvedumā skanēs Ulda Marhileviča, Zigmara Liepiņa, Aivara Hermaņa, Harija Užāna, Jura Hirša, Pētera Stutāna un Lailas Ilzes Purmalietes dziesmas ar Ārijas Elksnes vārdiem, kā arī 12 pavisam jaunas dziesmas, ko Laila Ilze Purmaliete sacerējusi īpaši šim koncertuzvedumam.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā