Laupītājiem vairāk nekā 10 miljonu eiro guvums

Parīzē noticis nu jau kārtējais uzbrukums greznam juvelierizstrādājumu veikalam. Trīs bruņoti laupītāji iebrukuši kompānijas “Piaget” veikalā pašā Parīzes centrā. Viņu guvuma – dārglietu un pulksteņu – kopējā vērtība pēc Parīzes prokuratūras ziņām ir no 10 līdz 15 miljoniem eiro.
Policija meklē pierādījumus, kas palīdzētu notvert laupītājus.  ©Reuters/Scanpix

“BBC” vēsta, ka uzbrukums noticis gaišā dienas laikā, turklāt laupītāji pēc izskata atgādinājuši solīdus klientus. Divi vīrieši bija tērpušies pelēkos uzvalkos, bet sieviete - zaļā kleitā. Taču veikala darbinieku ilūzijas par to, ka ieradušies bagāti pircēji, ātri vien tikušas kliedētas. Viens no vīriešiem piedraudējis darbiniekiem ar pistoli, kas bija aprīkota ar klusinātāju. Laupītāji likuši gandrīz visiem pārdevējiem nogulties zemē, izvēloties tikai vienu, kuram nācies atvērt vitrīnas, kurās glabājas juvelierizstrādājumi, kā arī seifu.

Francijas mediji ziņo, ka iebrucēji nav bijuši īpaši izvēlīgi un savās somās likuši visu pēc kārtas. Laupīšana ilgusi vien pāris minūtes, un tās laikā neviens nav ievainots. Veikala darbinieki paspējuši ievērot, ka trijotne prom devusies kājām, ātri vien iejūkot starp citiem garāmgājējiem. “Le Parisien” raksta, ka policija notikuma vietā ieradusies ātri un bloķējusi vairākus kvartālus, kas ir “Piaget” veikala tuvumā, taču aizdomās turamos tā arī notvērusi.

Šīs lietas izmeklēšana uzticēta Parīzes policijas īpašajai vienībai “BRB”, kas specializējas bruņotu laupīšanu atklāšanā. Darba viņiem pēdējā laikā netrūkstot. Pirms trim mēnešiem trīs laupītāji (tikai vīrieši) iebruka “Bvlgari” veikalā, kas atrodas vien kādus simts metrus no šoreiz aplaupītās tirdzniecības vietas. Toreiz laupītāju guvums bija juvelierizstrādājumi vairāku miljonu eiro vērtībā, bet no nozieguma vietas prom viņi devās uz diviem motocikliem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā