Francijā vīru aiztur par sievas turēšanu ieslodzījumā 12 gadu garumā

Francijas mazpilsētā Forbašā, kas atrodas pavisam netālu no robežas ar Vāciju, aizturēts kāds 55 gadus vecs Vācijas pilsonis. Ir aizdomas, ka viņš kopš 2011. gada turējis gūstā savu sievu, kura arī ir Vācijas pilsone – vismaz tā policijai stāstījusi pati sieviete. Tiesa, vairākos medijos izplatītās ziņas par to, ka aizdomās turamais viņu spīdzinājis, neatbilst patiesībai, paziņojušas Francijas varasiestādes.
Ēka Forbašā, kur vīrs 12 gadu garumā ieslodzījumā turējis savu sievu.  ©DPA/Scanpix

Naktī uz pirmdienu Vācijas Visbādenes pilsētas policijai piezvanīja kāda sieviete, paziņojot, ka vīrs viņu jau 12 gadus tur ieslodzījumā, un izdevība par to informēt likumsargus radusies vien tādēļ, ka varmāka neuzmanīgi atstājis savu mobilo telefonu gūsteknei pieejamā vietā, raksta “AFP”. Jau nākamās dienas rītā īsi pēc sešiem sievietes norādītajā adresē ielauzās vācu kolēģu brīdinātie Francijas policisti. Sieviete nogādāta slimnīcā, bet viņas dzīvesbiedram nācies doties uz policijas iecirkni.

Reģiona prokurors Olivjē Gladī informējis, ka pagaidām šajā lietā vēl ir daudz neskaidrību, tādēļ pašlaik pāragri spriest, kādas apsūdzības varētu izvirzīt aizturētajam. Vairāki mediji, to skaitā britu “Daily Mail” bija pasteigušies paziņot, ka sieviete esot fiziski ietekmēta, vēstot pat par “lauztām kājām”, taču šī informācija esot nepatiesa, uzsvēris prokurors - nekādu traumu, kas liecinātu par vardarbību, viņai neesot. Tāpat slimnīcā veiktās pārbaudes neliecina, ka viņa būtu turēta badā vai cietusi no ūdens trūkuma. Francijas televīzijas kompānija “BFMTV” ziņoja, ka, lai novērstu gūsteknes izbēgšanu, visi dzīvokļa logi bijuši aizrestoti. Taču Gladī sacījis, ka tiem pierīkotas nevis restes, bet tērauda stiepļu pinums, lai no mājokļa nevarētu izkļūt desmit kaķi, kas tajā mitinājušies.

Kaimiņi stāstījuši, ka aizturētais vīrietis bijis jauks un pieklājīgs cilvēks, bet uz jautājumiem, kur ir sieva, parasti atbildējis, ka viņa sirgst ar vēzi un tādēļ neatstāj māju. Reizēm no šī dzīvokļa esot bijuši dzirdami kliedzieni (2019. gadā to dēļ pat tika izsaukta policija), taču vīrietis allaž skaidrojis, ka sieva mēdz kliegt slimības radīto sāpju dēļ, vēsta “Deutsche Welle”. Tajā pašā laikā neviens no kaimiņiem neesot redzējis, ka šajā mājoklī ierodas ārsti, tāpat nav nekādu liecību par to, ka sieviete būtu apmeklējusi slimnīcas vai poliklīnikas.

Pagaidām netiek atklāts, vai gūsteknei patiešām bijis vēzis. Ja šī diagnoze apstiprināsies, viņas vīram var tikt izvirzīta papildu apsūdzība par nevērību slima cilvēka aprūpē. Un, protams, viņam nāksies atbildēt arī par to, ka šis cilvēks liedzis savai dzīvesbiedrei pārvietošanās brīvību, faktiski viņu turot ieslodzījumā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā