Meksikas Kongresā demonstrēti "seni citplanētiešu līķi"

Ar sensāciju noslēgusies Meksikas kongresmeņu sarīkotā ekspertu iztaujāšana par neidentificēto lidojošo objektu (“UFO” jeb latviski “NLO”) tēmu. Viens no valsts vadošajiem ufologiem Haime Mausans pārsteigtajiem parlamenta deputātiem nodemonstrējis divus stikla konteinerus, kuros, pēc viņa sacītā, atrodas pirms daudziem simtiem gadu uz mūsu planētas nonākušu citplanētiešu mirstīgās atliekas.
Viens no Meksikas Kongresā demonstrētajiem citplanētiešu līķiem. ©Reuters/Scanpix

“Ir skaidrs, ka Visumā mēs neesam vieni, un šeit tam ir neapstrīdami pierādījumi. Šīs būtnes pavisam noteikti nav mūsu planētas iemītnieki, aptuveni 30% to DNS ir mūsu zinātniekiem absolūti sveši,” ar zvērestu apstiprinātā liecībā kongresmeņiem stāstījis Mausans. Viņš informējis, ka fosilizējušās citplanētiešu mirstīgās atliekas 2017. gadā uzietas kramaļģu nogulu slānī netālu no Kusko pilsētas Peru, vēsta “CBS”. Meksikas Nacionālās autonomās universitātes (“UNAM”) speciālisti, izmantojot radioaktīvā oglekļa datēšanas metodi, konstatējušas, ka šīs būtnes kramaļģu slānī nokļuvušas attiecīgi pirms 1800 un 700 gadiem.

Jau pēc Kongresa sēdes “UNAM” nākusi klajā ar paziņojumu, ka tās eksperti tikai datējuši atradumu, bet sīkāk tas nav pētīts, tādēļ universitāte neņemas spriest par šo fosiliju izcelsmi. “Sky News” norāda, ka tas ir būtiski, jo no Mausana izteikumiem varējis rasties iespaids, ka versiju par citplanētiešiem atbalsta arī universitātes speciālisti. Taču vismaz vienu ekspertu dabūt savā pusē ufologam ir izdevies, raksta “Reuters”. Meksikas jūras kara flotes Veselības zinātniskā institūta direktors Hosē de Hesus Benitess kongresmeņiem liecinājis, ka šajā iestādē veikta gan fosiliju pētīšana, izmantojot rentgena starus, gan DNS analīzes. “Varu apstiprināt, ka šīs būtnes pavisam noteikti nav cilvēki,” viņš sacījis.

Jāatgādina, ka Mausanam pakaļ velkas nelāga sensāciju meklētāja un krāpnieka slava, un šī iemesla dēļ daudzi Meksikā un ne tikai ir neizpratnē, kādēļ viņš kā eksperts aicināts uz Kongresu. 2015. gadā ufologs pirmo reizi paziņoja par Peru atrastiem citplanētiešu līķiem, taču jau drīz vien noskaidrojās, ka viņš par tādiem centies uzdot seno indiāņu mumificētos bērnus.

“Euronews” norāda, ka fosilijas, ko Mausans cenšas uzdot par citplanētiešu līķiem, pilnībā atbilst stereotipiem par to, kādiem būtu jāizskatās atnācējiem no Visuma. Salīdzoši neliels augums (ap metru), neproporcionāli liela iegarena galva, lielas acis, rokas ar trim pirkstiem - tieši šāds priekšstats izveidojies kopš 1947. gada, kad līdz ar kāda lidaparāta (visticamāk, meteoroloģiskās zondes) avāriju pie Rouzvelas ASV Ņūmeksikas štatā pasauli sāka pārņemt “lidojošo šķīvīšu” mānija. Jaunums vien tāds, ka šoreiz, atsaucoties uz rentgena uzņēmumiem tiek apgalvots, ka citplanētiešiem bijuši no osmija (šis metāls tīrā veidā uz Zemes nav iegūstams) izgatavoti implanti, par kuru pielietojumu gan pagaidām neesot ne jausmas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā