Mazāk zināmās interesantākās vietas Daugavpilī

Daugavpils ‒ Latvijas otrās lielākās pilsētas ‒ vēstures pirmsākumi meklējami viduslaikos, kad latvju zemes iekaroja vācu krustneši. Atskaņu hronikā minēts, ka Dinaburgas pili 1275. gadā dibināja Livonijas ordeņa maģistrs Ernsts fon Ratcburgs pie tirdzniecības ceļa, kas atradās uz krievu un poļu zemju robežām. Mūsdienās Daugavpils ir mājas vairāk nekā 82 tūkstošiem iedzīvotāju un ar aizraujošiem apskates objektiem interesanta vieta pilsētas viesiem.
©Vladislavs Proškins/F64

"No vēsturiskā cietokšņa akmeņiem un lepnā jūgendstila pilsētas centrā līdz Forštates zemajiem koka namiņiem ar pelēkzilajiem smalki grieztajiem logu aizvirtņiem un ģerānijām uz palodzēm, Daugavpils ir pilsēta ar spēcīgi izteiktu mājas sajūtu, sargātāju sajūtu, kura nāk līdzi visiem, kuri šeit ir dzimuši vai kādu laiku dzīvojuši," raksta dzejniece Anna Rancāne. Lai izbaudītu Daugavpils burvību, pa to ir jāpastaigā bez steigas, ļaujot skatienam aizķerties Daugavas ūdeņos, baznīcu smailēs, puķu dobēs.

Pilsētas sirds

Vladislavs Proškins/F64

Daugavpils centrālais parks ir pilsētas zaļā rota, kura akcents ir daudzās puķu dobes un apstādījumi. Te ierīkots bērnu rotaļu laukums, skeitparks, parkā atrodas šaha klubs, kurā izvietots Šaha un dambretes muzejs. 2012. gadā parkā atklāta Soliņu aleja un Mīlestības koks. Centrālais parks izveidots pēc Otrā pasaules kara - vietā, kur bija pilnībā sagrauti vairāki dzīvojamo māju kvartāli. Tas atrodas līdzās autoostai un sporta centram "Daugavpils ledus". Parku projektējis arhitekts Seleckis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā