Izcilākā ziema slēpošanas priekiem

Ja šoziem kāds saka: “Es jau labprāt paslēpotu, bet man nav slēpju, nav kur to darīt, tas ir dārgi, es neprotu”, tad tās ir tikai un vienīgi atrunas, jo šī ziema ir parūpējusies, lai slēpot varētu jebkur – no Rīgā izveidotajām slēpošanas trasēm ar klātesošām inventāra nomām līdz celiņiem mežos un pļavu plašumos.
UZVARAS PARKĀ šogad viesojas arī lielais sniegavīrs – slēpotājs ©F64

Rīga slēpo” piedāvā četras trases

Rīga tik tiešām slēpo - par to var pārliecināties Rīgas domes izveidotajās slēpošanas trasēs Lucavsalā, Imantā, Purvciemā un Uzvaras parkā - ļaužu ir daudz, un dažkārt pie inventāra nomas nākas pastāvēt rindā. Taču tas nav iemesls, lai mestu plinti krūmos un atteiktos no brīnišķīgām sajūtām, ko sniedz sniega baltums, kustību prieks, nosvīdusi mugura, paātrināts sirds ritms, sārti vaigi un pilnas plaušas svaiga gaisa.

LUCAVSALĀ tradicionāli ir viena no populārākajām distanču slēpošanas trasēm. Ja slēpot šķiet par grūtu, kustību prieku var gūt, izbrienot kupenas vai dodoties pastaigā pa celiņiem / F64

Lucavsalā tradicionāli ir viena no iecienītākajām slēpošanas trasēm - tā ir apgaismota un piedāvā tā saukto lielo un mazo apli, kā arī inventāra nomu. Jāpiebilst, ka pēc kārtīgas slēpošanas ir iespēja atdzesēties dzedrajos Daugavas ūdeņos tiešā slēpošanas trases tuvumā - šeit vienmēr ir izcirsts āliņģis, par ko rūpējas ziemas peldētāji.

Ja slēpošana nav veselībai un fiziskajām spējām piemērotākais aktīvās atpūtas veids, var doties veselīgā pastaigā - izbrist sniega kupenas, uzcelt sniegavīrus, pikoties un sniegā zīmēt eņģeļus.

PURVCIEMĀ pie “Ušakova kepkas” izveidota 1,2 kilometrus gara slēpošanas trase - tā ir piemērota gan īsteniem sportistiem, gan tiem, kuri uz slēpēm kāpj pirmo reizi / F64

Purvciemā, Lielvārdes ielā 141, tieši blakus zināmajai “Ušakova kepkai”, izveidota aptuveni 1,2 kilometrus gara trase, kurā gaidīti ir lieli un mazi slēpotāji. Arī šeit pieejama inventāra noma.

Uzvaras parks šogad lepojas ar lielo sniegavīru - slēpotāju. Tāpat kā vienmēr šeit iebraukta gan klasiskā slēpošanas trase, gan slīdsolim paredzētā. Inventāra noma kā visos “Rīga slēpo” objektos ir atvērta no plkst. 10 rītā līdz 9 vakarā, savukārt inventāru izsniedz līdz plkst. 8 vakarā.

Imantā slēpošanas entuziasti var doties uz Anniņmuižas mežu, kā arī uz izveidoto trasi, kuras sākums ir Dumbrāja ielā 27.

Rīga slēpo” apsaimniekotajās trasēs inventāra nomai ir vienādas cenas: komplekts (slēpes, nūjas, zābaki) pieaugušajiem uz vienu stundu maksā 4,5 eiro, pensionāriem un bērniem - trīs eiro stundā.

Slēpošana ar savu inventāru visās trasēs ir bez maksas!

Biķernieku meža burvība

BIĶERNIEKU MEŽS aicina gan ziemā, gan vasarā. Piecus kilometrus garais aplis izaicina ar kāpumiem un kritumiem, vienlaikus ļaujot sajust meža burvību / F64

Biķernieku mežs vilina gan ziemā, gan vasarā, jo tā ir iespēja elpot svaigu priežu meža gaisu, kustēties un atpūsties no ikdienas stresa gan vienatnē, gan kopā ar ģimeni un draugiem - kopā vienmēr jautrāk! Biķerniekos inventāra nomu piedāvā “Buru sports”, kas izvietota S. Eizenšteina ielā 16. Tā atvērta no plkst. 11 līdz plkst. 21, bet inventārs tiek izsniegts līdz plkst. 20. Inventāra nomas cenas ir atšķirīgas, atkarībā no nedēļas dienas un izvēlētā slēpju tipa. Piemēram, klasiskā inventāra komplekts pieaugušajiem darbdienās maksā piecus eiro par vienu stundu, bet brīvdienās un svētku dienās astoņus eiro stundā.

Biķerniekos ir iespēja izbaudīt vairākas slēpošanas trases, kas ved pa skaistākajām meža vietām un piedāvā dažādus izaicinājumus - lielais aplis stiepjas piecu kilometru garumā. Slēpt var doties arī vēlās vakara stundās, jo trase ir apgaismota līdz pat pusnaktij.

Tiem, kuri nevēlas kāpt uz slēpēm, Biķernieku mežs ir ideāla pastaigu vieta.

Mežaparks - gluži vai Brīvības iela

Var tikai priecāties par cilvēku vēlmi būt tuvāk dabai arī ziemas spelgonī un sniega kupenās. Brīvdienās Mežaparka takas ir ļaužu pilnas, gluži kā darbdienās Brīvības iela - pastaigās dodas visi: mazulīši ratiņos un kamaniņās, spriganie piecgadnieki naski velk savas ragaviņas, lai gan dažkārt arī niķojas, jo traukties no kalniņa ir foršāk nekā vilkt ragavas kalnā, padsmitnieki savā starpā lielās ar slēpošanas prasmēm un bezbēdīgi laižas no Mežaparka estrādes kalna, pieaugušie ar prieku atgriežas bērnībā, lai sajustu vēju matos un lāsteku pie deguna, vecmāmiņas un opīši, viens otru balstīdami vai nodrošinājušies ar nūjām, dodas īsākos un garākos pārgājienos. Te satiekas draudzenes, te norit randiņi - cik dažādi mēs esam, tik dažāda ir Mežaparka publika.

Arī Mežaparkā ir izveidotas slēpošanas trases - ir apgaismoti posmi, ir trases, kur labāk atrasties tikai dienas gaišajā laikā, ir vietas, kur slēpot var ilgi pēc tumsas iestāšanās. Informatīvās kartes skaidri parāda, kur slēpot slīdsolī, kur klasiski, kur līdz ar tumsas iestāšanos tiks iedegta gaisma. Inventāra noma piedāvā ne tikai slēpošanas inventāru, kas komplektā izmaksā septiņus eiro stundā un katra nākamā stunda trīs eiro, bet arī sniega kameras (pieci eiro stundā) jeb tā sauktos pūšļus, lai laistos no kalniņiem un izbaudītu visus Mežaparka priekus.

Bez atrunām - visiem jādodas slēpot, lai sakrātu pozitīvu enerģiju, uzlabotu imunitāti, iegūtu jaunu pieredzi, satiktu draugus un tuvos cilvēkus, izkustinātu mājsēdes laikā iesīkstējušos kaulus un kārtīgi saelpotos svaigu gaisu. Mežaparkā saka: „Distancējamies ar distancenēm!”

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā