VIDEO. Marka Zakerberga jaunākais miljardiera statusa apliecinājums - 300 miljonus vērta jahta

tautaruna.lv 9.maijs, 15:15
 
Scanpix
Šā gada martā ūdenī tika nolaista Marka Zakerberga pasūtītā 300 miljonus vērtā superjahta.

Viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem un "Meta" dibinātājs, kura bagātību "Forbes" lēš 180 miljardu ASV dolāru apmērā, iztērējis milzīgu summu par superjahtu. Pati jahta atgādina kaut ko no Džeimsa Bonda filmām ar satriecošām funkcijām un vismodernākajām tehnoloģijām. Tomēr kritiķi to sauc par "klimata liekuļu slēptuvi".

Marka Zakerberga jaunā jahta ir kļuvusi par sociālo mediju sensāciju. Milzīgais kuģis, kas pašlaik pietauvojies Fortloderdeilā Floridā, nekautrējas no savas greznības. 118 metrus garā jahta debitēja 2024. gada martā, ceļojot pāri Atlantijas okeānam. Zviedrijā bāzētā "Espen Øin International" izstrādātā 300 miljonu ASV dolāru vērtā superjahta lepojas ar "daudzslāņu ārpusi ar izturīgu tērauda korpusu un alumīnija virsbūvi", ziņo "Superyacht Times".

Šobrīd tā ieņem 45. vietu starp pasaulē lielākajām jahtām. Iespaidīgajai jahtai ir arī helikopteru laukums, kas paredzēts gadījumam, ja "Meta" īpašnieks pārdomā un vēlas pēkšņi aizlidot. Līdz ar to Marks Zakerbergs pievienojas tehnoloģiju miljardieru grupai, kurai pieder arī superjahtas, tostarp Džefam Bezosam, Lerijam Elisonam un "Google" līdzdibinātājiem Sergejam Brinam un Lerijam Peidžam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas