"Tā ir nepatiesa informācija un apmelojumi” Roberta Fūrmaņa advokāts komentē izskanējušo informāciju

P. Stradiņa slimnīcas Neatliekamās medicīnas centra vadītājs, ārsts Roberts Fūrmanis Neatkarīgajai sacīja, ka par šo situāciju ar masu medijiem runās tikai ar advokāta starpniecību. “Raksts ir apmelojošs,” sacīja Roberts Fūrmanis.
©Gints Ivuškāns/F64

Stāsts ir par šodien publiski izskanējušo ziņu, ka pret ārstu un vēl vairākām personām norit tiesvedība. Saskaņā ar lasi.lv vēstīto, apsūdzibas krimināllietā celta pēc Krimināllikuma 126. panta otrās daļas trešā punkta par vidēji smaga miesas bojājuma izdarīšanu personu grupā.

Roberta Fūrmaņa advokāts Juris Močuļskis Neatkarīgajai sacīja, ka krimināllietai jau ir desmit gadu vēsture, tā pat ir bijusi vairākkārt izbeigta. “Un tas jau par kaut ko liecina,” uzsver advokāts. Viņš apstiprināja, ka pašlaik norit tiesvedība pret R. Fūrmani un vēl četrām personām par desmit gadus senu notikumu. Pēc advokāta teiktā, lietā ir daudz neskaidru jautājumu, kas liecina par problēmām pirmstiesas izmeklēšanā. Piemēram, no lietas ir pazudis viens dokuments, kas ļautu pārbaudīt lietā iesaistīto personu ieinteresētību, un tas neļauj arī pašlaik pārbaudīt, cik objektīvi veikta pirmstiesas izmeklēšana.
Savukārt par publikāciju “Latvijas Avīzē” advokāts strikti saka: "Tas ir neprofesionāls darbs, tā ir nepatiesa informācija un apmelojumi. Tāpēc advokāts gatavo pieprasījumu atsaukt publikācijā norādītās ziņas. Uz jautājumu, kas ir nepatiesa informācija, advokāts saka: piemēram, žurnālists nekorekti pasniedzis informāciju, apgalvojot, ka iespējamā konfliktsituācijā iesaistītās personas bija alkohola reibumā. Tas nav lietas materiālos," uzsvēra advokāts.
Advokāts arī sacīja, ka, iespējams, kādam ir izdevīgi pašlaik nomelnot R. Fūrmani, jo viņš nereti paudis neērtu viedokli, kas daudziem nepatīk.
Uz jautājumu, vai pašlaik šīs lietas aktualizēšana nevarētu būt saistīta ar R. Fūrmaņa jauno - un vadošo - amatu, un konfliktsituāciju darbinieku vidū Stradiņos, advokāts atbildēja, ka nav kompetents par to spriest.
Advokāts arī neizslēdz iespēju vērsties ar sūdzību par prokuratūras darbu šīs lietas pirmstiesas izmeklēšanā.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka arī Neatkarīgajai apstiprināja, ka 2020. gada 16. decembrī Zemgales rajona tiesai tika nodot krimināllieta
piecu personu apsūdzībā pēc Krimināllikuma 126.panta otrās daļas
3.punkta. Šajā lietā iesaistīts ārsts R. Fūrmanis. Nākamā tiesas sēde paredzēta šā gada 19. oktobrī.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Neatliekamās medicīnas centru kopš septembra sākuma vada anesteziologs, reanimatologs Roberts Fūrmanis. Viņš amatā iecelts uz 5 gadiem.

Fūrmanis iepriekš vadījis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Zemgales reģionālā centru, kā arī bijis Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) viceprezidents. Kā žurnālistiem iepriekš sacīja pats R. Fūrmanis, viņa stāžs medicīnā ir 21 gads.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā