VENTSPILS. Vieta, kur piedzīvot savu pirmo tikšanos ar bērniņu

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Ventspils Dzemdību nodaļā iespējamas gan tradicionālās dzemdības, gan ūdensdzemdības. Būtiskākais, par ko gādā slimnīca – lai māmiņām un bērniņam būtu pieejami profesionāli un gadīgi speciālisti, mājīga un ērta vide, kā arī augsta līmeņa aprīkojums, lai pirmā satikšanās ar bērniņu būtu patīkama un droša!
24.02.2022. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Publicitātes foto

Jaunums - paplašinātas un pilnveidotas dzemdību zāles

Tikko noslēgusies Dzemdību zāļu paplašināšana un pilnveide, kur liela loma bija mūsu vecmāšu un jauno māmiņu ieteikumiem.

Dzemdību zāles paplašinātas, lai dzemdību laikā brīvi justos gan māmiņa, gan speciālisti, kuri visa procesa laikā aprūpē māmiņu un mazuli. Māmiņu atbalstīt ērtāk ir arī partnerim, kurš piedalās ģimenes dzemdībās.

Turpinot ziedu tematiku, - arī jaunās Dzemdību zāles ieguvušas īpašu dizainu, un šobrīd māmiņas dzemdības piedzīvo Rožu zālē vai Pļavas ziedu zālē. Māmiņas īpaši novērtē slingus un vingrošanas bumbas, kas izvietotas abās jaunajās zālēs.

No medicīniskā viedokļa būtiski, ka dzemdību zālēs pēc to paplašināšanas ir iespēja ievietot jaundzimušo reanimācijas galdus. Līdz ar zāļu paplašināšanu radīts arī vides pieejamības prasībām atbilstošs plašs un pielāgots sanitārais mezgls, un remontdarbi veikti ķeizargriezienu operāciju zālē.

Ūdensdzemdības

Ventspils Dzemdību nodaļas Jūras zālē atrodas Dzemdību vanna. Dzemdības ūdenī ir bez maksas, šajā gadījumā gan obligāts nosacījums ir līgums ar izvēlēto vecmāti, kura ir līdzās un uzrauga dzemdību procesu.

Ja māmiņai ir vēlme radīt īpašu noskaņu, tad tas tiek respektēts un iespēju robežās dzemdību zālē atmosfēra tiek radīta ar ziedu aromātiem, svecēm vai mūziku. Arī šādas detaļas tiek izrunātas konsultācijā pirms dzemdībām.

Publicitātes foto

Dzemdību vannu relaksācijai sieviete var izmantot brīdī, kad jau ir sākusies aktīva dzemdību darbība. Vannā iespējams vienkārši atslābināties kontrakciju laikā vai izmantot to tieši dzemdību noslēguma fāzē.

Māmiņas vadītas Dzemdības ar pieredzējušu speciālistu atbalstu

Slimnīca iesaka noslēgt līgumu ar izvēlēto vecmāti, lai jau laikus izrunātu vēlamo dzemdību gaitu, visus neskaidros jautājumus un jau labu laiku pirms dzemdībām sajustu saikni ar speciālistu, kurš būs līdzās, piedzīvojot īpašo notikumu.

Visas Ventspils Dzemdību nodaļas vecmātes ir pieredzējušas un saņēmušas neskaitāmi daudz pozitīvu atsauksmju no jaunajām māmiņām, tāpēc arī gadījumā, ja līgums ar vecmāti netiek slēgts - māmiņa saņem profesionālu atbalstu dzemdību norisē.

Katrai māmiņai sava pēcdzemdību palāta

Dzemdību nodaļa ir skaista un neaizmirstama notikuma piedzīvošanas vieta, tāpēc Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī gadā, lai laiks, kas māmiņai ar mazulīti jāpavada slimnīcā, būtu patīkams un mierpilns.

Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā katrai jaunajai māmiņai ir sava palāta - ar visu nepieciešamo bērniņa aprūpei un māmiņas labsajūtai. Palātas ir mājīgas un rotātas ar ziedu motīviem. Katrā palātā ir duša un labierīcības, kā arī pieejams bezvadu internets.

Publicitātes foto

Protams, arī tētim ir iespēja šai laikā būt kopā ar māmiņu un bērniņu. Izvēloties ģimenes palātu, gan dzemdībās, gan visu pēcdzemdību periodu arī pavadošā persona var būt kopā ar māmiņu un mazulīti.

3+ Sagaidot trešo un nākamos bērniņus, uzturēšanās paaugstināta komforta palātā jaunajai ģimenei ir dāvana no slimnīcas.

Māmiņas no visas Latvijas

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis sveic Upenieku ģimeni no Kuldīgas. / Publicitātes foto

Slimnīca aicina jaunos vecākus ne tikai no Ventspils un novada, bet arī no Kurzemes un visas Latvijas izvēlēties Ventspils slimnīcu kā vietu, kur laist pasaulē savu bērniņu. Pērn Ventspils slimnīcu kā savu dzemdību vietu izvēlējušās māmiņas no Ventspils un novada, kā arī no Kuldīgas, Talsiem, Liepājas, Rīgas, Jūrmalas, Valmieras un citiem reģioniem.

Profesionāls aprīkojums

2018. gadā Dzemdību nodaļā:

  • iegādāta fototerapijas iekārta;
  • iegādāta plaušu mākslīgās ventilācijas iekārta un sildīšanas matracis, kas tiek izmantots priekšlaicīgi dzimušajiem mazuļiem, lai palīdzētu uzturēt nepieciešamo siltumu;
  • ķeizargriezienu zālei iegādāts operāciju galds, operāciju lampa un anesteziologa konsole.

2019.gadā Dzemdību nodaļā iegādāta:

  • Ultrasonogrāfijas iekārta, kas nodrošina 2D, 3D un 4D vizualizāciju ultrasonogrāfiskajos izmeklējumos.

2020.gadā Dzemdību nodaļā iegādāta:

  • papildu dzemdību gulta gadījumā, ja topošajai māmiņai konstatēta saslimšana ar Covid -19 un nepieciešams māmiņu izvietot nodalīti no citām;
  • iegādātas 3 jaundzimušo gultiņas

Cenrādis

Individuāla palāta - bez maksas

Ģimenes palāta (par visu periodu) - 15 eiro

Paaugstināta komforta palāta (par diennakti) - 29 eiro

Līgums ar izvēlēto vecmāti - 200 eiro

Līgums ar izvēlēto dzemdību ārstu - 250 eiro

Epiduriālā anestēzija pēc sievietes pieprasījuma - 190 eiro

Ķeizargrieziena operācija pēc sievietes pieprasījuma - 1100 eiro

Sazinies ar mums - piedzīvojiet savu pirmo tikšanos Ventspilī!

Ar dzemdību nodaļas personālu ir iespējams sazināties pa tālruni 636 24404.

Mūsu mājas lapa: www.ziemelkurzemesslimnica.lv

Facebook: @ziemelkurzemesslimnica

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā