Komentāri: Ierosme slimnīcās runāt tikai latviski raisa karstas debates

Komentē 11

Bet kur paliek latīņu valoda ?

8.marts Atbildēt

Mēs dzīvojam Latvijā - demokrātiskā valstī?

Personālam nevar būt pienākums sazināties ar kādu svešā valodā - jebkādā. Bet, ja tas ir gatavs to darīt, TO NEDRĪKST AIZLIEGT. Šeit nav paraša!!!

9.marts Atbildēt

Tēma ir visai sarežģīta. Nesen nokļuvis , ļoti smagi saslimis , slimnīcā , pabiju 3 nodaļās ,kādās 5 aparatūru telpās . par mani rūpējas ikdienas dežurējošās sanitāru un apkopēju brigādes ,dažādu analīžu ņēmēji . Uzsveru ,ne reizi ,man neviens neko nejautāja krieviski un nevienā telpā nedzirdēju ,ka personāls nebūtu runājis valsts valodā .2x man lūdza stāstīt savu stāstu medicīnas studentiem ,ārzemniekiem ,tad gan viņiem līdzi bija tulks kas tulkoja angliski . Vienā palātā blakus gultā bija slimnieks kas pats labi runāja angliski un atbildēja uz studentu jautājumiem . Vienlaikus ar krievu valodā runājošajiem slimniekiem ārsti sarunājas krieviski . Pieļauju ,ka jaunās paaudzes latviešu ārstiem krievu valoda varētu būt problēma ,tad nodaļā varētu būt 1 tulks , vairāk , tā būtu resursu šķērdēšana un nevajadzīgu saspīlējumu radīšana ,jo pensijas vecuma cilvēki pēkšņi nesāks runāt un saprast slimību latviski . Un beigu beigās slimnīca vai poliklīnika nav valodas apgūšanas iestāde ,tulks tur vajadzīgs tikai pēc atsevišķu personu vajadzības un šo personu maksājumiem par tulkošanu .

9.marts Atbildēt

Jūs maz zināt kāpēc šis jautājums kļuva aktuāls? Satraucās jaunie mediķi, kuri nepārvalda krievu valodu, ka vecākie kolēģi apspriežot pacienta slimības gaitu, runā savā starpā krieviski. Viņi neiegūst saprotamu informāciju par pacienta slimību, lai kvalitatīvi piedalītos slimības ārstēšanā.

11.marts Atbildēt

Ir arī cits iespējams variants. Lai par runāšanu svešvalodā ,tas ir tulkošanu ,ko veic pats ārsts ,viņam piemaksu veic palīdzības meklētājs . Reģistratūrā vai praksē jāizkar paziņojums , tulkošana no valsts valodas svešvalodā un otrādi , par vizīti maksā ,teiksim ,20 - 30 eiro .

9.marts Atbildēt

Tas ir Krievijas intereses to neviens neievēros nav loģiski , cer satricināt tos Krievijas pensionārus cer līdz vājprātam viņiem ir īstajiem kas tiešām nerunā latviski ap 70 gadiem .

9.marts Atbildēt

Krievijas pēdējā cerība uz krievu pasaules neapmierinātību ļoti cer Latvijā taču tik daudz kāpēc nav nemieru bet tā krievu pasaule ir veca , veči cilvēki , jauniešiem problēmu ir mazāk , cerams ka liks mieru un Daugavpilī kaut var franciski runā

9.marts Atbildēt

Mums jau tā medicīnā ir švaka vājprāts , večiņas neies uz poliklīniku , gaidīs līdz būs reanimācija pilna .

9.marts Atbildēt

Reanimācijā mačīs latviešu valodu , humors kā pēc kādiem 20 gadiem tiešām visi daudz maz ziņas to latviešu valodu nu lai pagaida taču .

9.marts Atbildēt

Tukša ākstīšanās un popularitātes celšana. Latviešu valoda nepadarīs veselības aprūpes pakalpojumus pieejamākus. Krievijā viens labi pateica- ka tur valdot "propagandistu patriotisms", nevis normāls patriotisms. Un šis ir no tās pašas sērijas- arvien vairāk sākam līdzināties Krievijai,.......

10.marts Atbildēt

Kāpēc tikai slimnīcās?

14.marts Atbildēt