4 dzērieni, kas spēj paaugstināt dzelzs līmeni asinīs

Veselība 21.aprīlis
 
unsplash.com
Šie četri dabīgie dzērieni spēj dabiski paaugstināt hemoglobīna līmeni.

pexels.com

1. Biešu sula

Bietes satur daudz vērtīgu uzturvielu, ne tikai dzelzi, bet arī folātus, mangānu, kāliju, C vitamīnu. 100 gramos biešu sulas ir aptuveni 0,8 mg dzelzs.

unsplash.com

2. Plūmju sula

Žāvētas plūmes satur ļoti daudz dzelzs. Izdzerot vienu tasi žāvētu plūmju sulas, jūs varat uzņemt 2,8 mg dzelzs, kas ir gandrīz viena piektā daļa no dienā ieteicamās devas. Žāvētu plūmju sula ne tikai paaugstina dzelzs līmeni asinīs, bet arī palielina enerģijas līmeni.

unsplash.com

3. Piparmētru tēja

Interesanti, bet arī piparmētru tēja var palīdzēt paaugstināt hemoglobīna līmeni. Aptuveni 100 gramos piparmētru lapiņu atrodami 16 mg dzelzs. Katru rītu izdzerot tasi piparmētru tējas, jūs varat uzņemt pat 4 mg dzelzs.

unsplash.com

4. Zirņu proteīna pulveris

Zirņu proteīna pulveris ir ne tikai labs dzelzs, bet arī olbaltumvielu avots. Ja ik dienu izdzersiet, piemēram, smūtiju, kuram pievienosiet 20 gramus zirņu proteīna pulvera, tad ne tikai palielināsiet uzņemto olbaltumvielu daudzumu, bet arī vienā šādā reizē uzņemsiet aptuveni 30% no dienā ieteicamā dzelzs daudzuma.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija