#15 / 18.01.2023

„Nesen dotie solījumi par smago kara tehniku ir svarīgi,” intervijā vācu laikrakstam „Handelsblatt” sacīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, paužot cerību, ka nākotnē izskanēs vairāk šādu solījumu. Šis gan vairāk izklausās pēc slavenā „Kā var nesolīt?”, tomēr cilvēkiem piemīt ieradums ticēt labākai nākotnei, kaut arī stabila pamata šai ticībai nav. Kā tad īsti ir, par to iztaujāju domnīcas „Ziemeļeiropas politikas centrs” direktoru Arti Pabriku.
 
Finanšu ministra Arvila Ašeradena (“Jaunā Vienotība”) pieņemtais lēmums atjaunot amatā VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi ir ne tikai brutāla priekšteča, paša partijas biedra Jāņa Reira uzsāktās VID attīrīšanas izbeigšana, bet arī apliecinājums tam, ka dažu politisko spēku it kā piedzīvotā sakāve vēlēšanās, iespējams, ir visnotaļ iluzora
 
“Apvienotā saraksta” (AS) politiķu ķešā ir pagaidām neizpaužama informācija, kura viņiem ļauj uzstājīgi iebilst pret Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes atjaunošanu amatā – tā sarunā ar “Neatkarīgo” saka AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.
 
Kamēr Lietuvā un Igaunijā eksperti analizē, vai elektroenerģiju izdevīgāk pirkt par biržas cenām vai fiksētajām, Zviedrijā nākamajā mēnesī beidzot sāksies valdības solīto kompensāciju izmaksa. Speciālistu izteikumi liecina, ka, neraugoties uz gāzes cenu pašreizējo kritumu, situācija elektroenerģijas tirgū joprojām ir gana neprognozējama un lielā mērā būs atkarīga no laika apstākļiem.