Sabiedrība "uzprāgst" par Latvijas Mūzikas akdēmijas novitāti "studiju vides drošības uzlabošanā"

tautaruna.lv 10.maijs, 12:30
 
Depositphotos
Pirms neilga laika Latvijas Televīzija vēstīja par iespējamu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) pasniedzēju seksuālu uzmākšanos studentēm. Valsts policija sāka kriminālprocesu, bet šī ziņa ļoti sašūpoja studiju vidi akadēmijā. Līdzšinējais JVLMA rektors Guntars Prānis paziņoja, ka atkāpjas no amata.

Kā vēsta ieraksts "Facebook", akadēmija sākusi studiju vides drošības uzlabošanu. "Pirmais lodziņš - ierīkots! Turpinām aktīvu darbu studiju vides drošības uzlabošanā! Ar šādiem lodziņiem laika gaitā iecerēts aprīkot vairākas JVLMA mācību klases," ziņo akadēmija.

Sabiedrības komentāri ir ļoti dzēlīgi un izsmejoši.

Ilze: Tagad būs jākontrolē arī tie, kas tur pie lodziņa stāvēs un lūrēs.

Aleksei: Neaizmirstiet tualetē un rektorātā arī uztaisīt.

Dagnija: Stulbums, un kas būs tas lūriķis, kas to kontrolēs kā cietumā..?

Artis: Glīts lodziņš, bet iemesls ir pazemojošs. Visi tur aizdomās visus par visu.

Oli: Kā lodziņš garantē drošību? Tikko lodziņš ar saviem sensoriem nojauš ko aizdomīgu, atskan "Pretuzmākšanās drošbas nodrošināšanas projektā" uzvarējusī Lodziņa "Brīdinājuma ārija" , un pēc 1. takts jau atsteidzas JVMA tikumības padome, TV, rektors un jaunais rezerves pasniedzējs/a.

Uldis: Pilnīgs sviests un apkaunojums Mūzikas akadēmijai. Sevišķi tāpēc, ka nekas šādi netiek atrisināts. Iesniegums policijai tiek aizvietots ar lūrēšanas lodziņu, taču kārtējai Bārbijai kāds pasniedzējs nepatiks un Logina atkal bridīs pēc šī pasniedzēja galvas.

Inguna: Cariskās Krievijas un padomijas cietumu durvis kalpoja par paraugu?

Nožēlojami.
Ilva: Sarunu noklausīšanās ierīces arī ir? Tā ir priekš acīm domāta redzama forma, bet sarunu un tās saturu jau nedzird?
Tiesa, ir neliela daļa komentētāju, kas uzskata, ka pie šādiem uzmākšanās signāliem arī šāds risinājums - lodziņi - var kalpot studiju vides drošības stiprināšanā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas