Apjomīgā pētījumā atklāts, ko cilvēki patiesībā redz īsi pirms nāves

tautaruna.lv 11.maijs, 5:30
 
unsplash.com
Tas, kas notiek ar mūsu dvēseli pēc nāves, joprojām ir neatbildēts jautājums. Bet kas notiek īsi pirms nāves, kad vēl esam šajā pasaulē, taču palēnām "dodamies prom"? Ārsts no Ņujorkas Kristofers Kers atklāj, ko sapņo jeb kādas vīzijas redz cilvēki pirms nāves, raksta "Daily Star".

Ārsts noliedz, ka cilvēki īsi pirms nāves redz baltu gaismu tuneļa galā, kā gadiem ilgi ir pausts un rādīts filmās.

Viņš min, ka cilvēki redz spilgtas vīzijas. Šīs vīzijas iedalāmas divos veidos. Cilvēki redz spilgtus notikumus no savas pagātnes jeb atmiņas, vai arī cilvēkiem rādās mežonīgas fantāzijas.

Ārsts, lai varētu uzzināt, ko tieši pirms nāves sapņo mirstoši cilvēki, bija klāt un dokumentēja 1500 mirstošu pacientu pēdējos dzīves notikumus. Viņš min, ka ir diezgan pārliecināts, ka ir izpratis, kādas vīzijas acu priekšā pazib dzīves pēdējos mirkļos. Šie sapņi īsi pirms nāves nav nejauši kadri, bet tās ir spēcīgas atmiņas vai fantāzijas.

Ārsts min, ka šīs vīzijas pirms došanās mūžībā liek cilvēkiem justies mīlētiem. "Tas ir aizraujoši," sacīja doktors Kers, atklājot, ka, lai gan ne vienmēr vīzijas ir patīkamas, cilvēks mirstot jūtas labi. Uzstājoties podkāstā "Next Level Soul", ārsts dalījās smeldzīgā stāstā par kādu 40 gadus vecu vīrieti, kurš lielāko daļu savas dzīves bija pavadījis aiz restēm narkotiku atkarības dēļ un cīnījās ar kakla vēzi. Vīrietis piedzīvoja mokošus sapņus par to, ka viņam uzbrūk tie, kam viņš pagātnē bija nodarījis pāri, izraisot emocionālu sabrukumu. Tomēr pēc šīm vīzijām vīrietis lūdza tikties ar meitu, lai viņai atvainotos. Pēc ārsta teiktā, vīrietis pēc tam mierīgi miris.

Ārsts uzskata, ka pēdējās dzīves stundās cilvēki var redzēt arī nepatīkamus fragmentus no savas dzīves, taču viņi vienmēr nonāk pie atklāsmes un aiziet mierīgi. Proti, pacienti samierinās ar lēmumiem, ko viņi ir pieņēmuši savas dzīves laikā. Ārsts to dēvē par "pēctraumatisku izaugsmi" dzīves beigās.

Interesanti, bet ārsts norāda, ka bērniem ir atšķirīga dzīves beigu pieredze nekā pieaugušajiem. Tā vietā, lai redzētu cilvēkus, ārsts atklāja, ka bērni bieži redzēs dzīvniekus, kuri pauž vēstījumu, "ka viņi ir mīlēti un nav vieni". "Bērni ir radoši un iztēles bagāti," viņš piebilda. Ārsts dalījās vienā no sava pacienta vīzijām, kur meitene bija uzbūrusi veselu ainu ap savu slimnīcas gultu. "Viņa izveidoja sev pili... tur bija peldbaseins, dzīvnieki, klavieres, tur bija logs ar siltu gaismu." Kad viņš jautāja, ko simbolizē pils, viņa atbildēja: "Droša vieta."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

11.maijs

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas