Eva Juhņēviča godīgi atzīst vainu un ir gatava saņemt sodu

Vai Vakcinācijas biroja vadītāja Eva Juhņēviča, neiesniedzot amatpersonas deklarāciju, ir pārkāpusi likumu vai nav, lems attiecīgās valsts institūcijas. Pati E. Juhņēviča vainu atzīst un ir gatava saņemt sodu, ja tāds tiks piespriests. Vienlaikus viņa uzsver, ka viņai nav bijis nekādu apzinātu nolūku deklarācijas neiesniegšanai, jo deklarāciju viņa ir izpildījusi, bet acīmredzot nav pilnībā pabeigusi.
©Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Valsts amatpersonām saskaņā ar likumu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” ir jāiesniedz ienākumu deklarācijas. Neatkarīgā jau rakstīja, ka starp Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu bāzē esošām amatpersonu deklarācijām nebija atrodama E. Juhņēvičas amatpersonas deklarācija par 2019. gadu, tas ir laiku, kad viņa bija Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre.

Vakar saņēmām šādu skaidrojumu no Vakcinācijas projekta biroja vadītājas Evas Juhņēvičas:

“Savu ienākumu deklarāciju biju iesniegusi likumā paredzētajā laikā. Tai pašā laikā atzīstu, ka es acīmredzot nebiju pilnībā pabeigusi valsts amatpersonas deklarācijas iesniegšanu likumā paredzētajā laikā. Šodien, 3. februārī, to izdarīju VID konsultanta vadībā, kas apstiprināja deklarācijas saņemšanu.

Man nebija nekādu apzinātu nolūku deklarācijas neiesniegšanai. Ja likums paredz soda naudu, es noteikti to nomaksāšu paredzētajā kārtībā.”

Tā kā saņemtās amatpersonu deklarācijas VID uzreiz nepublisko, tad šobrīd šī trūkstošā deklarācija nav publiski pieejama. Saskaņā ar likumu Valsts prezidenta, Saeimas deputātu, Ministru prezidenta, Ministru prezidenta biedra, ministru, īpašu uzdevumu ministru, parlamentāro sekretāru un republikas pilsētu domju deputātu deklarācijās norādītos publiskojamos datus Valsts ieņēmumu dienests publicē elektroniskā veidā ne vēlāk kā mēneša laikā, bet pārējo valsts amatpersonu deklarācijās norādītos publiskojamos datus - ne vēlāk kā triju mēnešu laikā pēc to iesniegšanas.

Skaidrojumu no Valsts ieņēmumu dienesta un veselības ministra Daniela Pavļuta vakar tā arī nesagaidījām.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā