Komentāri: Seniorus satracina e-veselības jaunumi

Komentē 7

Jaunās Vienotības vārdi: “Balsojiet par mazāko ļaunumu!” Jaunās vienotības darbi: “Vecīšus un vecenītes ragaviņās un prom uz mežu, bet mēs varēsim savām mazpartijām un to ministriem palielināt algu uz nomirdināto pensionāru rēķina”.

3.janvāris Atbildēt

Skaidrs ka tracina! Kodu kalkulators strādāja, kodu kalkulators paliek, bankai, bet e- veselībai vairs neder. Es to saprotu tikai tā ka kāds nevēlas lai cilvēki tai e - veselībā vispār kaut ko vērotu, acīmredzot saskrien par daudz un pārslogo. Tracina tas ka vietu skaits kur vajag droši pieslēgties aizvien jau aug, līdz ar to aug arī dažādu pieslēgšanās sistēmu skaits. Nu un tad ej nu senior tagad ņemies ar n - to piekļuves ceļu veidošanu un katram vārdu un paroļu gudrošanu un atcerēšanos. Kā lai netracina ja viss vērsts nevis uz to kā ērtāk un vienkāršāk bet gan uz to kā sarežģītāk un nepieejamāk.

3.janvāris Atbildēt

"lai iedzīvotājiem nodrošinātu drošu piekļuvi saviem veselības datiem, stiprinot e-veselības sistēmas drošību un personu datu aizsardzību kopumā."

Par kādu personas datu aizsardzību ir runa? Tā tiek dalīta pa labi un kreisi. Manai kaimiņienei pandēmijas laikā zvana darbiniece no NVD un saka, ka viņa nav vakcinējusies. Viņas vīrs ir represēta persona un saņem ziņu no Rīgas Satiksmes, ka viņš ir pārkāpis likumu , jo kā nevakcinējusies persona ir izmantojis Rīgas Satiksmes pakalpojumus...

Savukārt dzīvesbiedre dodas uz aptieku saņemt zāles vīram, uzrādot gan savu , gan vīra pasi- ārsta izrakstītās zāles farmaceite atsakās izdot... Šeit darbojas personas datu aizsardzība! Vai tas nav absurdi?

3.janvāris Atbildēt

Šodien tieši saskaitīju savas paroles un lietotājvārdus. Sanāca 22. Dažas izmantoju bieži, dažas retāk, bet visas vajag atcerēties un pa laikam mainīt arī. Katru reildu

3.janvāris Atbildēt

Katru reizi dusmojos, meklēju, maiņu, pierakstu un aizmirstu kur.

3.janvāris Atbildēt

Jūs esat senioru bende, bet tas jums ir pie dirsas jo naudiņa būs mums!

4.janvāris Atbildēt

Ir 21.gs.:

eID karte ir vispraktiskākais personas identifikācijas dokuments, tās datora USB pieslēguma lasītājs maksā apm. 10 EUR. Lietoju kad parādījās iespēja!

Un pieslēgšanās ar internetbanku kā identifikācijas līdzekli tika nodrošināta ar banku piekrišanu; bankas (un kā visi) parasti par brīvu neko nedod...

"cālis"-im: Tev ir laiks un patika 'saskaitīt savas paroles'?! Pameklē, -'paroļu' problēma ir risināma...

"Sandra"-ai: Personas datu aizsardzība attiecībā uz medikamentu lietošanu tiešām ir svarīga un ...nav absurds! Es arī reizēm ņemu zāles sievai aptiekā, bet pierakstu e-receptēs sievas att. zāļu ID numurus, pasniedzu farmaceitei savu eID karti, nosaucu personu un ...saņemu zāles ...oficiāli!!!

"IMIK"-am: Nevaimanā! Ar eID kartes lasītāju ir VISĀTRĀK. Mani atkal tracinātu, ja būtu jālieto banku kodu kalkulators lai meklētu kaut ko ar veselību saistītu.

4.janvāris Atbildēt