"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 11. līdz 17. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Segliņa un Andžāns, Vasiļjevs un Heinrihsone, Nastavševs un Antoņenko, Bahs un Vasks.

2.lapa

Audiogrāmatu papildinājums Nacionālajā teātrī

Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais teātris sadarbībā ar apgādu «Liels un mazs» paplašina e-teātra audiogrāmatu plauktu - dažāda vecuma jaunajiem lasītājiem piedāvājot «Vasaras bibliotēku» iemīļoto aktieru balsīs.

Pavisam mazajiem (no 3 līdz 5 gadu vecumam) pieejama Ineses Zanderes «Trīs draugi vienas upes krastā» (2014) un Jāņa Joņeva «Slepenie svētki» (2014), ko attiecīgi lasa aktieri Zane Jančevska un Mārtiņš Brūveris.

Nedaudz lielākiem (no 5 līdz 10 gadus veciem klausītājiem) - Sergeja Timofejeva «Pasaka par bruņinieku, kuram sāpēja zobi» (2018), Jura Zvirgzdiņa «Mufa» (2011), Laura Gundara «Sveiks, Vali!» (2017) un «Vaļa balss» (2018), ko stāsta attiecīgi Egils Melbārdis, Mārtiņš Egliens, Anna Klēvere (attēlā) un Marija Bērziņa.

Pusaudžiem aktieri Ivars Kļavinskis un Ainārs Ančevskis ļauj ielūkoties Māra Runguļa grāmatā «Pastaiga mirušo pilsētā» (2016) un Mairas Dobeles darbā «Nepareizas dzīves skola» (2008).

Savukārt aktrise Dita Lūriņa lasa piedzīvojumu grāmatu gandrīz pieaugušajiem - Džeimsa Stīvensa eleganti asprātīgo un intelektuāli ekscentrisko stāstu par cilvēka ceļu uz atbrīvošanos no sabiedrības noteiktajiem vienvirziena domāšanas rāmjiem - «Zelta pods» (2007).

Latvijas Nacionālā teātra audiogrāmatu plaukts klausītājiem jau no 11. jūnija piedāvā pēdējo gadu labāko prozas darbu izlasi aktieru lasījumā. Latviešu autoru audiogrāmatas ir arī sociāli ievirzīts projekts - gan tāpēc, ka šīs audiogrāmatas noderēs vājredzīgajiem un neredzīgajiem cilvēkiem un nonāks Latvijas Neredzīgo bibliotēkas audiogrāmatu plauktā, gan tāpēc, ka šobrīd pieejamas bez atsevišķas atlīdzības.

* Vasaras bibliotēka darbosies līdz 30. septembrim. Latvijas Nacionālā teātra audiogrāmatu plaukts ir šeit.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā