"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 11. līdz 17. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Segliņa un Andžāns, Vasiļjevs un Heinrihsone, Nastavševs un Antoņenko, Bahs un Vasks.

3.lapa

Jūras svētki Ventspilī

Šodien, 11. jūlijā, Ventspilī notiek ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotie «Jūras svētki Ventspilī». Svētku aktivitātes šogad noritēs netradicionāli - koncerti, sporta aktivitātes, darbnīcas un izklaides notiks vairākās vietās pilsētā, galvenokārt piejūras zonā.

* Svētku dienu iesāksies ar piemiņas brīdi. Pulksten 11 pie pieminekļa «Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps - jūras dzelme» tiks godināti bojāgājušie jūrnieki un zvejnieki. Folkloras kopa «Laipa», Ventspils teātra aktieri un deju kolektīva «Strautuguns» jaunieši gaidīs ikvienu, kurš vēlas nolikt ziedus un atcerēties sev tuvus cilvēkus.

* No pulksten 11.30 līdz 16 Jūrmalas parkā (pļaviņā Loču un Medņu ielu krustojumā) koncertā «Pieskandinām jūras malu» uzstāsies Ventspils bērnu un jauniešu kolektīvi - Ventspils Kultūras centra vokāli instrumentālais ansamblis «Windy temper», bērnu vokālie ansambļi «Mazā prinča planētas» un «Cita planēta», popstudija «Jūras akmentiņi», Centra sākumskolas zvanu ansamblis «Saules zvani» un vokāli instrumentālais ansamblis «Jautrie draugi». Turpat blakus ģimenēm ar bērniem būs iespēja piedalīties atraktīvās brīvā laika spēlēs, kas prasa atjautību, veiklību un spēku.

* Jau tradicionāli Ventspils pludmales volejbola stadionā noritēs «Latvijas Pludmales Jūras kauss pludmales volejbolā 2020» posms pludmales volejbolā, kurā piedalīsies 20 pāri jeb 40 dalībnieki. Visi sporta cienītāji uz pirmajām spēlēm aicināti jau pulksten 10.

* Izstāžu un mākslas cienītājiem Teātra namā «Jūras vārti» (ieeja no Kr. Valdemāra ielas) no pulksten 12 līdz 16 būs atvērto durvju diena - Mārītes Klušas viena darba izstādē «Rezumējums».

* Vecpilsētas tirgus laukumā divu dienu garumā - 10. un 11. jūlijā norisināsies lielais svētku tirgus. Sestdien tirgus apmeklētājiem no pulksten 10 līdz 13 būs iespēja baudīt lībiešu dziesmu ansambļa «Rāndalist», ukraiņu dziesmu ansambļa «Mrija», vācu dziesmu ansambļa «Windau», krievu folkloras kopu «Zdravica» un «Jurjev denj», baltkrievu dziesmu ansambļa «Žuravinka» un vokālā ansambļa «Tatjanas diena» dziedājumus. Koncertu papildinās feinās Ūdensmemmes stāsti un jautro blūmīzeristu melodijas.

* Lustīgu koncertu pie Zilā karoga pludmales ieejas no pulksten 12 līdz 14 sniegs brāļi Rozentāli jeb grupa «R2», savukārt no pulksten 14 līdz 16 instrumentālu ritmu skanējumu piedāvās Ventspils Kultūras centra amatiermākslas kolektīvi - Ventspils senioru bigbends, Ventspils junioru bigbends un Ventspils džeza nonets.

* Par vienu no centrālajām svētku vietām kļūs Piejūras brīvdabas muzejs. Dažādas darbnīcas roku veiklībai un radošam garam par godu jūrai un jūrniekiem, zivju bufete un svētku īpašā zivju zupa, izjādes ar zirgiem, Kurzemes piekrastes ļaužu mājdzīvnieki un citi piedzīvojumi būs pieejami no pulksten 12 līdz 16.

Radošam garam pulksten 12 varēs vērot deju ansambļa «Liedags», senioru deju kopas «Brīzīte», vidējās paaudzes deju kolektīva «Kurzeme» un senioru deju kolektīva «SenKurzeme» dančus. Kursēs arī svētku Mazbānītis. Informāciju par Mazbānīša kursēšanas laikiem, muzeja darba laikiem un cenrādi var apskatīt muzeja mājas lapā http://muzejs.ventspils.lv/

* Vakarā, pulksten 20 Piejūras brīvdabas muzejā notiks jaunās folka grupas «Jauno Jāņu Orķestris» koncerts. Biļetes cena - 5 eiro (tās iegādājamas «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv. Pieejamas tikai 500 biļetes! Ieeja koncertā - no pulksten 19.30, no Riņķa ielas pie lielā enkura).

* Kā Jūras svētkos pienākas - visa centrā būs pati jūra. No pulksten 19 līdz 24 Pludmales saulrieta mūzika sērfotāju pludmalē pie kafejnīcas «Surf Saulīte». Visa vakara garumā spēlēs DJ Žanis, bet uz saulrieta laiku, no pulksten 21 līdz 22, tikšanās ar dziesminieku un dzejnieku Andri Akmentiņu.

* Kā katru gadu, aktivitātes ir sarūpējis arī Ventspils muzejs, kas svētkus ieskandina jau no 8. jūlija, bet galvenās aktivitātes piedāvās šodien, 11. jūlijā.

Uzmanību! Stipra lietus vai vēja gadījumā notikumi var tikt atcelti vai pārcelti, par to tiks ziņots Ventspils Kultūras centra «Facebook» lapā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā