"Riga Food" ‒ gastronomiski ceļojumi, neizbraucot no Latvijas

Baltijas lielākajā pārtikas izstādē "Riga Food 2020" piedalās 450 uzņēmumi no 25 valstīm, demonstrējot un ļaujot pagaršot jaunākos produktus. Burciņmaize, latviešu dželato vafeļu glāzītē, sīpolu standziņas, cidoniju čipsi… tie ir tikai daži no Latvijas ražotāju jaunajiem produktiem, ko varēs apskatīt, pagaršot un iegādāties. Pirmo reizi "Riga Food" vēsturē būs Japānas nacionālais kopstends, kurā varēs iepazīt un nobaudīt dažādus tēju veidus.

4.lapa

Gardi našķi

Publicitātes foto

Biezpiena bumbiņas ar aveņu, melleņu, mandarīnu, upeņu, sāļas karameles pildījumu... ‒ tie ir tikai daži jaunumi no "Cannelle Bakery" saldēto iepakoto produktu klāsta, kas atrodas ērtā iepakojumā mūžam aizņemtajiem un steidzīgajiem. Vasaras garša vienā kumosā! Biezpiena bumbiņas ir gatavotas no īsta biezpiena ‒ atliks tikai atlaidināt vai uzsildīt, un var mieloties!

Ideāls našķis ir pašmāju ražotāju gatavotie ogu čipsi. Izrādās, arī čipsi var būt veselīgi! To apliecina bioloģiskās saimniecības "Mētras" radītais jaunums ‒ trīs dažādu ogu čipsi ar cidonijām un ķirbjiem bez cukura. Lielisks, veselīgs, koncentrēts augļu un ogu produkts bez pievienota cukura, ar medu kā saldinātāju. Ideāls ātrais našķis, ko turēt pa rokai mūsu steidzīgajā dzīves ritmā. Meitenes, kas tievē, šos čipsus ir nodēvējušas par ilgspēlējošām "končām". Bet šis kraukšķis garšos gan lieliem, gan maziem! Latvijas zīmola "Mētru gardumi" produkciju izstādē meklē Rīgas plānošanas reģiona ekspozīcijā.

SKIM” saimniece Olga Blumbaha ilgi prātoja, ar ko bērniem aizstāt ierastos saldos našķus. Viņai radās ideja gatavot “gumijlācīšus”. Tā “SKIM” no dārza un meža veltēm un kazu piena sūkalām sāka radīt veselīgus, vitamīniem bagātus saldumus maziem un lieliem kārumniekiem (attēlā), kā arī ārstniecības augu sīrupus. Apmeklē Inovāciju stendu un nogaršo upeņu, ķiršu, jāņogu, pīlādžu, rabarberu, zemeņu, meža aveņu, priežu dzinumu želejkonfektes un atrodi savu mīļāko garšu!

Uzņēmuma "Dona" gatavotās standziņas ir kraukšķīgas un ar izteiktu ceptu sīpolu garšu. Lieliski noderēs, dodoties piknikā vai dārza svētkos. Vēl "Dona" uz izstādi sola atvest savus jaunos "Rudzu-medus cepumus", ko novērtēs dabisku produktu cienītāji! Saulaini, sātīgi un no rudzu miltiem gatavoti cepumi. Cukura vietā ir izmantots dabiskais medus, un to sastāvā ir ļoti maz sāls. Rudzu milti dos ilgu sāta sajūtu. "Dona" un citu Latvijas maizes ražotāju produkciju iepazīsti Latvijas nacionālajā kopstendā.

Tie ir tikai daži no Latvijas produktiem. "Ogas kārums" prezentēs jaunos pīlādžu un vīnogu zefīrus, "Distillers Republic" ‒ rumus un džinus, "Jaunpils pienotava" ‒ nogatavināto cieto sieru "Bresto", "MārLapiņi" ‒ mārrutku lapu pesto un mārrutkus ar habanero pipariem, "Lauvas tēja" un "Plūkt" aicinās degustēt jaunas bezkofeīna tējas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā