TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

5.lapa

Pudeles kļūs par naudas krāšanas veidu

PUDELE IR NAUDA. Latvijas iedzīvotājiem jāgatavojas nest uz veikalu tukšas pudeles, lai iegūtu kaut mazliet naudas pilno pudeļu vai kādu citu nepieciešamo lietu pirkšanai / Arnis Kluinis/Neatkarīgā

2022. gada 1. februārī visiem Latvijas iedzīvotājiem būs jāapgūst vai jāatjauno padomju laiku manieres nest uz veikalu tukšas pudeles, lai iegūtu kaut mazliet naudas pilno pudeļu vai kādu citu nepieciešamo lietu pirkšanai.

Šā gada 11. augustā valdības pieņēma Depozīta sistēmas darbības noteikumus (Ministri kabineta noteikumi Nr. 519), kuru sekām jāiestājas mazliet ilgāk nekā pēc gada. Jau līdz tam brīdim Latvijas iedzīvotājiem būs jāpamana darbošanās veikalos un ap tiem, kur tiks uzstādīti pudeļu pieņemšanas automāti un izbrīvētas telpas nodoto pudeļu glabāšanai (arī sargāšanai no atkārtotas iemānīšanas depozīta, t.i., no atmaksas izmānīšanas). Savukārt iedzīvotājiem jāpadomā, cik daudz nesaņurcītu plastmasas pudeļu un skārdeņu viņi varēs uzglabāt un cik bieži tās nest vai vest uz nodošanu, lai atgūtu depozītā iemaksātos 10 eirocentus par katru pudeli. Tādējādi pudeles kļūs tikpat vērtīgas kā noguldījumi bankās, kas depozītprocentus noguldītājiem sen vairs nemaksā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Pudeles kļūs par naudas krāšanas veidu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā