Latvijas īpašā garša atrodama novados

Kartupeļu saldējums, ķiploku alus, burkānu milti, kūkas piparkūkas un daudz citu interesantu lietu top Latvijas laukos. Covid-19 krīze uz vairākām lietām lika paraudzīties ar citām acīm, tajā skaitā arī uz vietējo pārtiku.

3.lapa

Konkurss skolu pavāriem

Publicitātes foto

Pirmo reizi Latvijas vēsturē LLKC sadarbībā ar Pavāru klubu rīko publiskā sektora pavāru komandu konkursu “Mana novada garša”. Pavāriem būs iespēja celt skolu, bērnudārzu un citu publisko ēdināšanas iestāžu pavāru profesijas prestižu, veidot jaunas receptes bērnu ēdināšanai, kas pēdējos gadus ir sabiedrības uzmanības centrā. Konkursā startē pa viena komandai no katra Latvijas novada. Konkurss norisināsies klātienē nākamajā piektdienā “Hanzas peronā” Rīgā konferencē “Vietējie produkti nākotnes tirgū”.

"Lai arī skolu pavāri pašlaik ir nobijušies un uztraukušies, domāju, ka jau tagad viņi visi ir uzvarētāji - piedaloties būs ieguvuši jaunas zināšanas un pilnveidojuši savas prasmes. Otrs Latvijā nebijis jaunums - pārtikas produktu konkurss mazajiem ražotājiem, kurā pirmo reizi profesionālam vērtējumam savus produktus varēs iesniegt arī mājražotāji. Profesionālas žūrijas vērtējums un saņemtais tituls būs nenoliedzams ieguvums visiem pavāriem un “Horeca” sektoram kopumā, jo beidzot būs pieejama informācija, kur rodami kvalitatīvi vietējie produkti,” teic “Pavāru kluba” prezidente Svetlana Riškova.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā