TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

FID māca tiesnešus ignorēt Satversmi

FID publicitātes foto

Mūsu rosinātajās lietās nepieaiciniet aizstāvības lieciniekus un nenozīmējiet viņu pieprasītas ekspertīzes. Šādu vēstījumu Latvijas tiesnešiem, prokuroriem un tiesībaizsardzības iestāžu pārstāvjiem nodevusi Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa. Skandalozā pamācība, kas ir pretrunā Latvijas Republikas Satversmei, izskanējusi FID organizētu tiešsaistes mācību laikā.

Divu dienu seminārs tika organizēts oktobra beigās ierobežotam personu lokam - aptuveni 330 dalībniekiem. Mācību galvenais temats: “noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas (NILL) novēršana un apkarošana ir valsts prioritāte. Būtiskākie predikatīvie noziegumi, kas rada noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apdraudējumu, ir korupcija un kukuļošana, izvairīšanās no nodokļu nomaksas, akcīzes preču un narkotisko vielu nelegālā aprite un noziegumi pret īpašumu”. Savukārt mācību mērķis, kā izriet no dienesta mājaslapā ievietotā paziņojuma, bija veidot vienotu izpratni par tiesvedības norisi. Praksē pastāvot situācijas, kad Finanšu izlūkošanas dienesta un izmeklētāju, izmeklētāju un prokuroru, kā arī prokuroru un tiesu viedokļi par pierādījumu apjomu un pietiekamību NILL lietās atšķiroties. “Tāpēc mācībās kopā ar zinošiem lektoriem un praktiskā darba veicējiem no Ģenerālprokuratūras, Valsts policijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Latvijas Universitātes, Finanšu izlūkošanas dienesta un arī ārvalstu lektoriem ‒ neatkarīgo konsultantu un Izraēlas finanšu izlūkošanas vienības dibinātāju Yehuda Shaffer un konsultantu firmas “Asset Forfeiture Law, LLC” vadītāju, bijušo prokuroru ASV Tieslietu departamentā Stefan D.Cassella mēģinājām rast atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem.” Visu rakstu var izlasīt šeit:

FID māca tiesnešus ignorēt Satversmi

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā