TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Vai tiešām sociālās aprūpes centri atsakās vakcinēties?

Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Latvijas sociālās aprūpes institūcijās ar pirmo Covid-19 vakcīnas devu līdz šim vakcinēti 682 klienti un 340 darbinieki - kopā 1022 cilvēki. Tomēr brīvdienās sociālās aprūpes centros vakcinācija praktiski nenotika, jo atsevišķi sociālās aprūpes centri neesot pieņēmuši ekipāžas, kas ieradušās vakcinēt centra iemītniekus.

Šādu jautājumu premjerministrs Krišjānis Kariņš uzdevis labklājības ministrei Ramonai Petravičai un Vakcinācijas projekta birojam, aicinot steidzami risināt vakcinēšanas problēmas pret Covid-19 sociālās aprūpes centros.

Krīzes vadības padomes sēdē K. Kariņš aktualizēja jautājumu par vakcinēšanos pret Covid-19 procesu sociālās aprūpes centros, jo viņa rīcībā ir informācija, ka atsevišķos pansionātos nav ielaists personāls, kas speciāli atbraucis vakcinēt aprūpes centru iemītniekus un darbiniekus. Publiski izskanējusi arī informācija, ka brīvdienās vakcinēts tikai viens cilvēks - aprūpes centra iemītnieks.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča savukārt atzina, ka vakcinēšanas intensitāte sociālās aprūpes centros nav tāda, kādu sagaidīja, tāpēc jautājumu plānots pārrunāt ar Labklājības ministriju. No E. Juhņēvičas teiktā izriet, ka sociālās aprūpes centrs vai centri izvēlas veikt senioru vakcināciju tikai sev vēlamā laikā, kas kavē vakcinācijas procesu. Šāda situācija nedrīkst būt, īpaši tāpēc, ka sociālās aprūpes centru iemītnieki un arī darbinieki ir prioritāra grupa, kuru nepieciešams vakcinēt pēc iespējas steidzamāk. Visticamāk, aprūpes centri nevēlas organizēt vakcināciju brīvdienās, jo tas saistīts ar papildu darbinieku piesaisti un organizāciju. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Vai tiešām sociālās aprūpes centri atsakās vakcinēties?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā