TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Vai, stāvot rindā pie veikala ieejas, bonusā vēl sods par autostāvvietu?

Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Pēdējās dienās sociālos tīklus pārplūdinājušas bildes ar garajām cilvēku rindām pie lielveikalu ieejas. Taču, nīkstot šajā rindā, daudziem ir nemierīgs prāts par to, vai, iznākot no lielveikala, viņu automašīnas logu nerotās soda kvīts. Jo auto reģistrācijas automāts taču atrodas lielveikalā, un daudzviet, kamēr rinda nav izstāvēta un saņemts iepirkumu grozs vai rati, cilvēks veikala telpās netiek ielaists.Kopš februāra sākuma veikalniekiem ir jāspēj izpildīt papildu drošības prasības. Piemēram, jānodrošina, ka apmeklētāji tirdzniecības vietā tiek ielaisti tikai pa vienam, izņemot personas, kurām nepieciešama asistenta palīdzība, un bērnus līdz 12 gadu vecumam, ar kuriem var būt kopā viena pilngadīga persona. Vienam apmeklētājam tirdzniecības vietā jānodrošina ne mazāk kā 25 m2 no publiski pieejamās telpu platības. Tāpat tirdzniecības vietā, kur tiek nodrošināta iepirkšanās ar groziem vai ratiem, atrašanās bez iepriekš minētajiem iepirkšanās līdzekļiem ir aizliegta. Šīs jaunās prasības arī radījušas apstākļus, kādēļ pie veikaliem veidojas rindas.

Tie, kas uz lielveikalu brauc ar automašīnu, zina, ka daudzviet pirms došanās iepirkties, auto ir jāreģistrē, lai veikala apmeklējuma laikā autostāvvieta būtu bez maksas. Tomēr šobrīd var veidoties situācija, ka operatīvi to nav iespējams izdarīt - jāstāv rindā, jo reģistrācijas automāts atrodas tirdzniecības vietas iekštelpās. Taču laikus nereģistrēts spēkrats var rezultēties soda kvītī. Neatkarīgā uzrunāja autostāvvietu apsaimniekotājus, lai noskaidrotu, vai šā brīža apstākļos tiek sodīti arī bez vainas vainīgie. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Vai, stāvot rindā pie veikala ieejas, bonusā vēl sods par autostāvvietu?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā