TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Mēs zinām, kas patiesībā notika šajā nedēļā

Neatkarīgā

Lai gan valdība vēl nebija oficiāli lēmusi pat par mazo veikalu pavēršanu, par to atvēršanu nemaz nerunājot, viedais Kariņpaps jau zināja, ka tas slikti beigsies. “Ja mēs tagad veram pakāpeniski visu vaļā, kā valdības vairākums grib, ir ļoti droša varbūtība, ka valdība atkal būs spiesta vērt visu ciet, jo Covid-19 izplatība palielināsies, un mums iestāsies trešais, ceturtais un piektais vilnis, bet devītais vilnis vispār visu aizslaucīs prom,” LTV “Rīta Pornorāmas” Abumeri Lindai prognozēja Kariņpaps.

Viņam piebalsoja arī veselīgais Pavļuts: “Nav izredžu līdz gada vidum sasniegt pūļa imunitāti, kad 70% no sabiedrības būtu saņēmusi abas vakcīnas potes pret Covid-19. Reālistiskākais mērķis ir augusts vai septembris, varbūt oktobris vai novembris, iespējams, decembris, bet visticamāk, ka pastarā diena,” klāstīja Pavļuts. “Mēs visi mirsim, mēs visi mirsim, ak, kungs, mēs esam vēl tik jauni un naudīgi, pār kapiem laižas melna vārna un žēli ķērc, nav vērts, nav vērts, desmit kapeikas man ķešā, tās priekš nāves jānodzer… Nē, nē, to labāk izdzēsiet!”

Šīs Kariņpapa un Pavļuta vaimanas nebija radušās tāpat vien: savā kārtējā melnajā otrdienā valdība bija konceptuāli atbalstījusi priekšlikumu no 1. marta atļaut strādāt arī tirdzniecības vietām ar vismaz vienām durvīm un platību līdz 300 kvadrātmetriem, līdz ar to pat Ipiķos, Mazpisānos un Zabļedovkā varētu tikt atvērti arī mazie veikaliņi, nevis tikai supertruperhipermārkets “Maksima” vai hotdogu lielveikals “Cirklis Kei”. Ekonomikas ministrija šādam scenārijam bija sagatavojusi 33 variantus, sākot no “A” līdz “Ž”. Ilgi svārstoties starp “A”, “B”, “C” un D”, valdība tomēr izvēlējās “MZGD”, kas paredzēja atļaut klātienē darboties visiem un pat neierobežot tirgojamo preču klāstu, bet ieviest koviddrošo tirdzniecības konceptu. “Tu uzvarēji kaujā, bet neuzvarēji karā,” pianists Pavļuts uzmeta niknu skatienu kultūras tūrisma gidam Vitenbergam, bet noraudājies Kariņpaps aizdieba pasūdzēties onkulim Levitam, ka neviens viņam neklausa. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Mēs zinām, kas patiesībā notika šajā nedēļā

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā