TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Juceklis vakcīnu iegādē turpinās, bet vainīgie netiek sodīti

Rūta Kalmuka/F64

Izgaisusi veselības ministra Daniela Pavļuta apņēmība atrast un sodīt vainīgos par jucekli Covid-19 vakcīnu iegādē. Ministrs aprobežojies ar disciplinārlietas rosināšanu pret savas ministrijas valsts sekretāri un Nacionālā veselības dienesta zema ranga ierēdni.

Stājoties amatā, D. Pavļuts solīja būt bargs pret vaininiekiem, kuri pieļāva atteikšanos no pērnā gada nogalē piedāvātājām vakcīnām. Disciplinārlietas ierosināšanu vēl nevar vērtēt par sodu. Balstoties uz disciplinārlietu komisijas secinājumiem, ierēdnis var tikt sodīts sākot no rājiena beidzot ar atstādināšanu no amata, bet var arī tikt attaisnots.

Publiski pieejamā informācija pagaidām neliecina, ka pēc 3. februāra ministra paziņojuma disciplinārlieta par pieļautajiem pārkāpumiem vakcīnu iegādē pret ministrijas valsts sekretāri Dainu Mūrmani-Umbraško un Nacionālā veselības dienesta Finanšu vadības departamenta Iepirkumu nodaļas vadītāja vietnieku Aināru Lācbergu būtu guvusi tālāku virzību.

Būtisks aspekts - ministrs ar paziņojumu par disciplinārlietas rosināšanu nāca klajā 3. februārī - dienā kad tika publiskots “Dienesta pārbaudes komisijas ziņojums” saistībā ministrijas rīkojumu izpildi par vakcīnu iegādes organizēšanu. Nedz ministra izteikumos, nedz arī komisijas ziņojumā ne pušplēsta vārda nav teikts par pirmā vakcinēšanas biroja, jeb ar veselības ministra rīkojumu Nr.209 izveidotās darba grupas visas sabiedrības nodrošināšanai ar vakcināciju pret Covid-19 un tā vadītāja Zāļu valsts aģentūras direktora Svena Henkuzena rīcību vakcīnu iegādes organizēšanas procesā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Juceklis vakcīnu iegādē turpinās, bet vainīgie netiek sodīti

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā