Interesantas un maz zināmas vietas Saldus novadā

Saldus ir rosīga un moderna pilsēta, taču tā ir spējusi saglabāt savu šarmu arī mūsdienu industrializācijas laikmetā. Saldū un pilsētas apkārtnē ir ne mazums interesantu apskates objektu un to vidū arī pagaidām tūristiem maz zināmu vietu, piemēram, baznīca, zem kuras bijusi pazemes eja uz klosteri, vai kalpu māja, kas ievērojamāka par pašu pili.

2.lapa

Saldus īpašais “U”

F64

O. Kalpaka laukumā 2019. gada maijā tika atklāts arī jaunajai Saldus novada identitātei “Saldus piepilda” veltītais vides objekts - īpašais Saldus “U” burts. Baltais, stilizētais “U” burts veidots no izturīga materiāla, tāpēc uz tā drīkst gan sēdēt, gan pakāpties, un tas diennakts tumšajā laikā tiek izgaismots dažādās krāsās. Ikviens laipni aicināts to ne tikai apskatīt klātienē, bet arī iemūžināt fotogrāfijās.

2019. gada maijā skatu laukumā Biļļu kalnā tika atklāts jauns vides objekts Saldū - iespaidīga izmēra uzraksts “Saldus” ar īpašo “u” burtu. Vides objekts novietots vietā, no kuras paveras viens no skaistākajiem Saldus skatiem - uz Saldus pilskalnu un Saldus ezeru. Objekts brīvi pieejams apskatei ikvienam - tas atrodas autoceļa P109 malā (Jelgavas iela), un pie tā atrodas liels un ērts stāvlaukums.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā