Interesantas un maz zināmas vietas Saldus novadā

Saldus ir rosīga un moderna pilsēta, taču tā ir spējusi saglabāt savu šarmu arī mūsdienu industrializācijas laikmetā. Saldū un pilsētas apkārtnē ir ne mazums interesantu apskates objektu un to vidū arī pagaidām tūristiem maz zināmu vietu, piemēram, baznīca, zem kuras bijusi pazemes eja uz klosteri, vai kalpu māja, kas ievērojamāka par pašu pili.

3.lapa

Reņģes muiža (Rengenhof) Rubas pagastā

F64

Reņģes muiža atrodas Vadakstes upes krastā. Pagalma vienā pusē pie upes bijusi kungu māja un tai pretī - saimniecības ēkas un kalpu māja, veidojot slēgtu pagalmu. Ēkām blakus 1882. gadā uzcelts muižas ūdenstornis. Pašreizējā muižas pils celta 1881.-1882. gadā baroniem fon Nolkeniem.

F64

Arhitektoniski tā veidota franču baroka stilā ar neorenesanses stilam raksturīgiem dekoratīviem motīviem. Šobrīd daļēji saglabājusies pils interjera dekoratīvā apdare, kā arī vairākas krāsnis un kamīni. Ceļu uz pili akcentē skaista liepu aleja, bet pie pils, Vadakstes upes krastā, plešas 19. gs. beigās ierīkotais 42,5 ha liels muižas parks ar 35 svešzemju koku un krūmu stādījumiem. Pilī šobrīd atrodas Rubas pamatskola.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā