Teātra dienas Izcilības balvu laureāti

Šodien, 27. martā, Starptautiskajā teātra dienā, Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) sumina Teātra dienas izcilības balvu laureātus.

2.lapa

*Harija Liepiņa balvu - par spožu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā - Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktierim Ģirtam Krūmiņam.

HARIJA LIEPIŅA BALVA - Jaunā Rīgas teātra aktierim Ģirtam Krūmiņam par spožiem aktierdarbiem iepriekšējo sezonu laikā, tostarp par darbu izrādē «Meklējot spēlmani» Gata Šmita režijā. Atveidojot dramaturgu, režisoru, teorētiķi un kādreizējo Dailes teātra vadītāju Pēteri Pētersonu, Ģirts Krūmiņš spējis radīt un ļaut skatītājam spēcīgi sajust ģeniāla Mākslinieka tēlu / Publicitātes foto

JRT mākslinieciskais vadītājs un režisors Alvis Hermanis: «Girts Krūmiņš ir vienīgais mans kolēģis, ar kuru kā vienaudži esam sākuši aktiera gaitas vienā vietā un laikā - 80. gadu sākumā Tautas kinoaktieru studijā pie Liniņa un Matīsas. Jau toreiz Ģirts atšķīrās no pārējiem un šo savu atšķirību ir izkopis un attīstījis cauri gadiem. JRT viņš ir jau no 1995. gada, kad spēlēja manā izrādē «Doriana Greja ģīmetne». Visu šo laiku viņš ir bijis viens no JRT vadošajiem aktieriem un tāds ir joprojām. Gan izrāde «Garā dzīve», gan daudzas citas nebūtu varbūt pat notikušas, ja mūsu trupā nebūtu Ģirta Krūmiņa».

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā