Teātra dienas Izcilības balvu laureāti

Šodien, 27. martā, Starptautiskajā teātra dienā, Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) sumina Teātra dienas izcilības balvu laureātus.

3.lapa

*Eduarda Smiļģa balvu - par nozīmīgu, spilgtu novatorisku režiju iepriekšējo sezonu laikā un par ieguldījumu latviešu teātra popularizēšanā Latvijā un pasaulē - režisoram Elmāram Seņkovam.

EDUARDA SMIĻĢA BALVA - režisoram Elmāram Seņkovam par nozīmīgu, spilgtu novatorisku režiju iepriekšējo sezonu laikā un par ieguldījumu latviešu teātra popularizēšanā Latvijā un pasaulē. Elmārs Seņkovs ir režisors, kas nebaidās no izaicinājumiem, meklējot arvien jaunu un spilgtu teātra valodu. Ne tikai Latvijā, arī Lietuvā un Igaunijā / Publicitātes foto

2020. gadā Elmārs Seņkovs nodibināja savu teātra apvienību «ESARTE». Pielāgojoties pandēmijas apstākļiem un apvienojot komandā gandrīz visu Latvijas profesionālo teātru aktierus, tapa izrāde «online» vidē - Ivana Viripajeva luga «Irānas konference. Tā saņēma gan «Spēlmaņa nakts» balvu kategorijā «Gada notikums digitālajā vidē», gan «Kilograms kultūras 2020» balvu. Šī izrāde ir spilgts pierādījums tam, ka režisoram nav šķēršļu - pat vissarežģītākos apstākļus viņš izmanto savā labā, radot spilgtu un novatorisku mākslas darbu pandēmijas apstākļos.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā