TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

VDD: jaunatnes vidē izplatās komunisma idejas

Neatkarīgā

Tāpat kā Satversmes aizsardzības birojs arī Valsts drošības dienests (VDD) publiskojis pārskatu par 2020. gada aktualitātēm, ciktāl to pieļauj nepieciešamība aizsargāt valsts noslēpumu. Ir lietas, kas abu specdienestu ziņojumos pārklājas, taču vismaz viena VDD atspoguļota problēma ir īpašas uzmanības vērta. Sabiedrībā par to jāceļ trauksme: Latvijas jauniešu vidē novēroti centieni izplatīt komunisma ideoloģiju.

Latvijas Republikas Satversmē starp šiem diviem ļaunumiem - komunismu un nacismu - tiek likta vienādības zīme. Abi režīmi Latvijai ir nesuši postu, nelaimi un nāvi. Satversmes preambulā teikts:

Latvijas tauta neatzina okupācijas režīmus, pretojās tiem un atguva brīvību, 1990. gada 4. maijā atjaunojot valstisko neatkarību uz valsts nepārtrauktības pamata. Tā godina savus brīvības cīnītājus, piemin svešo varu upurus, nosoda komunistisko un nacistisko totalitāro režīmu un to noziegumus.”

Nav iedomājama situācija, ka mūsdienās pa ielu brauktu mašīna ar nacistu kāškrustu vai Hitlera bildi virsū. Taču pa Rīgu braukā mašīna ar sirpi un āmuru. Braukā arī ar Staļinu. Un tuvojas 9. maijs, kad Latvijas pilsētvidē ierāpos Kolorādo vaboļu oranžmelnās krāsas. Atsevišķi politiskie spēki apzināti koķetē ar komunisma idejām, un ne tikai krievu publikā. Arī latviešu jaunieši tiek pamazām radināti pie domas, ka padomju vara varbūt nebija nemaz tik slikta. Visu rakstu var izlasīt šeit:

VDD: jaunatnes vidē izplatās komunisma idejas

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā