TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Domas par kovidu un vakcinēšanos šķeļ arī mūziķus un klausītājus

Vladislavs Proškins/F64

Lai gan teorētiski mūzikas dzīve ir atgriezusies relatīvi normālās sliedēs - notiek aizvien vairāk koncertu, turklāt pašās negaidītākajās vietās, tiek rīkoti arī festivāli (piemēram, šosestdien “Enkurfests” pašā Rīgas centrā -, par diez ko normālām šīs sliedes nenosaukusi.

Praktiski visi koncerti šobrīd notiek ar nosacījumu, ka apmeklētājiem ir vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas faktu apliecinošais sertifikāts. Dažviet tiek pieļauti izņēmumi un klausītāju rindās var tikt arī ar svaigu (un negatīvu) kovidtestu. Šāda publikas dalīšana potētajos un nepotētajos daudziem nav pa prātam, turklāt būtībā arī liek nostāties vienā vai otrā frontes pusē, kas šobrīd ir diezgan riskants pasākums - gan vienā, gan otrā nometnē ir gana daudz neadekvātu ļautiņu, ar kuru sociālajos tīklos paustajām negācijām pēc tam nākas cīnīties. Svaigākais piemērs tam ir vienmēr sirsnīgais rokmūziķis Fēlikss Ķiģelis.

Pagājušajā nedēļā Fēlikss nāca klajā ar paziņojumu 16. jūlijā Liepājas “Fontaine Gypsy Camp” paredzētā koncerta sakarā - diennakts laikā tas savāca tūkstošiem un tūkstošiem skatījumu, ko mūziķis pēc tam apzīmēja ar “ierauts vētrā”. Pēc šīs ieraušanas viedokļu vētrā mūždien atklātais Fēlikss strikti atteicās kaut ko plašāk skaidrot sava paziņojuma sakarā un pat negribēja izpaust to, vai viņš ir vakcinējies vai ne. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Domas par kovidu un vakcinēšanos šķeļ arī mūziķus un klausītājus

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā