TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Ministre Muižniece: Nav ko uztraukties, sievas jaunus pedagogus piedzemdēs!

Dmitrijs Suļžics/F64

Jāatzīst, ka izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece tieši tādus vārdus, kādi minēti virsrakstā, neteica, bet doma bija līdzīga.

Viņa teica: “Pašvaldībām ir jādomā par to, kā organizēt skolu tīklu un savus pedagogus. Ja būs atbirums, tad sistēmā kādas strukturālās pārmaiņas būs jāveic. Iespējams, ap 1000 pedagogu varētu aiziet no sistēmas.”

Var jau pateikt, ka 1000 pedagogu no sistēmas aizies ar tādu sejas izteiksmi, it kā runa būtu par kūstošo pavasara sniegu - drusku žēl, bet neko darīt nevar. Galu galā, nav par ko uztraukties - gan sievas jaunus pedagogus piedzemdēs un universitātes izmācīs.

Frāze “sievas jaunus piedzemdēs” tiek pierakstīta staļiniskās padomijas karavadonim Georgijam Žukovam, ar kuru viņš it kā esot attaisnojis absolūtu nerēķināšanos ar cilvēku zaudējumiem Otrā pasaules kara laikā. Patiesības labad jāatzīmē - lai kāda būtu attieksme pret šo mazizglītoto un ārkārtīgi rupjo Staļina satrapu, apstiprinājuma faktam, ka viņš tiešām šo frāzi teicis, nav. Taču tas nemaina lietas būtību, jo tieši tāda bija Žukova kara vešanas taktika. Primitīva un nežēlīga. Līdzīgu taktiku karā pret pandēmiju piekopj premjers Krišjānis Kariņš un viņa jaunā izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Ministre Muižniece: Nav ko uztraukties, sievas jaunus pedagogus piedzemdēs!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā