TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

e-2. Kremļa projekts Latvijas pašapziņas graušanai

Ekrānšāviņš/https://www.vesti.ru/video/2305568

Ar vietējo atbalstītāju starpniecību Kremlis sācis jaunu projektu pieminekļu karā pret Latviju. Jūnijā Kurzemē, Nīcas mežos uzietas padomju bumbvedēja Pe-2 atlūzas, un tagad sākta kampaņa šī atraduma glorifikācijai. Tiek vākti līdzekļi lidmašīnas vraka izrakšanai un iespējamajai eksponēšanai Liepājas memoriālā.

Krievijas valsts medijos par šo notikumu izplatīts vēsturi falsificējošs sižets, sarkanās armijas okupācijas spēki tajā uzdoti par Latvijas atbrīvotājiem, bet lidmašīnas atrakšanā iesaistītie brīvprātīgie - “krievvalodīgie vīrieši un sievietes” cildināti par pašaizliedzību. Sižetu sagatavojis Krievijas valsts televīzijas kanāls “Rossija 24”, bet pēc tam to izplatījuši arī pārējie propagandas kanāli. Tajā iekļauts ne vien pastāsts par pašu lidmašīnu, bet arī citēti Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijas pārmetumi par “Latvijas “patriotisko” vandalismu”:

Pēdējā laikā Latvijā aktivizējušies spēki, kas par katru cenu tiecas iznīcināt savas valsts pagātni. Ar varasiestāžu nolaidību, bet atsevišķos gadījumos atbalstu, it visur notiek karavīriem - atbrīvotājiem veltīto pieminekļu un monumentu apgānīšanas akti.” Fonā šim tekstam manipulatīvi tiek rādīts Rīgā esošais “Piemineklis padomju karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem”. Visu rakstu var izlasīt šeit:

e-2. Kremļa projekts Latvijas pašapziņas graušanai

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā