TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Veidojas Kariņa/Pavļuta kovida naudas apguvēju "ģimenes"

Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Neatkarīgi no tā, vai “vakcīnu loterija” notiks vai tomēr tās organizētāji sapratīs, ka pāršāvuši pār strīpu, un izdomās citu veidu, kā “paņemt” naudu, šīs loterijas uzpūstās izmaksas uzskatāmi apliecina to, par ko šaubas tāpat jau vairs nebija. Proti, ka tā saucamā cīņa pret Covid-19 jau sen kā pārvērtusies nekaunīgā naudas slaukšanā. Var lietot pat smagākus vārdus - uz nopietnas slimības un tās apkarošanas rēķina arvien plašākus apmērus iegūst prasts marodierisms.

Šodien jau gluži hrestomātiski kļuvuši premjera Krišjāņa Kariņa kādreiz pasprukušie vārdi, ka naudas ir vairāk nekā jebkad agrāk. Skaidrs, ka tagad šādus vārdus viņš neatļautos pateikt, pat uzrauts pie kāķa. Toreiz viņš tos izteica aiz sākotnējās lētticības. Toreiz viņš vēl nezināja, kādai zelta āderei uzdūries un kāds “zelta drudzis” sāksies. Tagad Kariņš to lieliski redz un zina. Tāpēc viņu vada viena interese (neapgalvoju, ka 100% apzināta) - pēc iespējas ilgāk saglabāt nosacīto “kara stāvokli” cīņai pret kovidu, jo tas ļauj ne tikai visu neizdarīto, visu pavirši un vāji izdarīto norakstīt uz kovidu, bet, galvenais, ļauj labi nopelnīt ļoti plašām sociālajām grupām, kas varētu kļūt par Kariņa politiskās grupas elektorālo bāzi nākamajās Saeimas vēlēšanās 2022. gada oktobrī.

Ja paskatāmies uz Latvijas mediju vidi, tad redzam, ka izveidojies sabiedrisko mediju un pazīstamāko pamatplūsmas viedokļu līderu konsenss, kas nosaka gandrīz vai bezierunu atbalstu Kariņa/Pavļuta kursam. Par to pašu “vakcinācijas loterijas” nenormāli uzpūsto tāmi tikpat kā nemaz nerunā šī konsensa iekšienē. Faktiski tiek gatavota augsne Kariņa/Pavļuta kliķes varas prolongācijai. Visu interviju var izlasīt šeit:

Veidojas Kariņa/Pavļuta kovida naudas apguvēju "ģimenes"

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā