TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Pensionāriem apsola mazākus nodokļus

depositphotos.com

Valdība nolēmusi nākamajā gadā ar nodokli neapliekamo pensiju minimumu palielināt divreiz. Politiskā vienošanās paredz gada sākumā to palielināt vien par pārdesmit eiro, savukārt gada vidū celt līdz 500 eiro.

Šāds lēmums pieņemts, visticamāk, ierobežoto budžeta iespēju dēļ. Pēc Labklājības ministrijas aprēķiniem, lai palielinātu ar nodokli neapliekamo minimumu līdz 500 eiro, gadā būtu nepieciešami ap 30 miljoniem eiro, taču nākamā gada budžetā visai labklājības nozarei papildus pieejami vien 34 miljoni eiro.

Pensiju neapliekamā minimuma palielināšana vispār ir viena no Labklājības ministrijas prioritātēm nākamajam gadam, bet ar nodokli neapliekamā minimuma celšana līdz 500 eiro ir Jaunās konservatīvās partijas, ko pārstāv labklājības ministrs Gatis Eglītis, politiska apņemšanās. Labklājības ministrijas sākotnējo prioritāro pasākumu sarakstā bija iekļauts priekšlikums palielināt šo minimumu līdz 500 eiro, un šis priekšlikums provizoriski skartu 129 100 Latvijas pensiju saņēmēju (pensijas saņem ne tikai seniori, bet arī cilvēki ar invaliditāti). Labklājības ministrijas dati rāda, ka šā priekšlikuma fiskālā ietekme jeb provizoriskais budžeta ieņēmumu samazinājums 2022. gadā un turpmāk katru gadu būtu 29 miljoni eiro. Pašlaik pensionāriem jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis par summu, kas lielāka par 330 eiro. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Pensionāriem apsola mazākus nodokļus

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā