TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Aldis Gobzems: Vajag testēt arī visus vakcinētos!

Romāns Kokšarovs/F64

Valdošā koalīcija vēl tikai strādā pie noteikumiem, kas tuvākajā laikā, pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai, organizēs iedzīvotāju dzīvi, tajā skaitā arī obligāto vakcināciju noteiktu profesiju pārstāvjiem.

Galvenos lēmumus pieņems valdība, taču zināma teikšana būs arī Saeimā strādājošajiem deputātiem. Saeimas frakcijas “Neatkarīgie” priekšsēdētājam Aldim Gobzemam, kas pazīstams kā dedzīgākais obligātās vakcinēšanās pretinieks un valdības lēmumu kritizētājs, piedalīties šajā darbā būs liegts, jo viņš par Saeimas deputātam nepiedienošu rīcību tika izslēgts no sešām Saeimas sēdēm. Taču viedoklis viņam par atklātībai nodotajām iecerēm, protams, ir.

Koalīcija vēl diskutē par to, vai pirmās nepieciešamības preču veikaliem tirdzniecības centros, pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai, piemērot “daļēji drošās vides” drošības prasības. Jūsuprāt, tirdzniecības centrus vajadzētu dalīt pa sektoriem, kur katram savas drošības prasības, vai noteikt vienu?

Tas ir ļoti vienkārši! Ja 120 gultās ieguldīti 80 miljoni, tad par vienas gultas izmaksām var uzbūvēt vislepnāko privātmāju. Par kādu cilvēku dalīšanu mēs te varam runāt. Problēma nav cilvēku dalīšanā, jārunā par to, ka nekas nav izdarīts, lai uzlabotu primāro veselības aprūpi. Tā nauda vienkārši ir nozagta. Tā ir visa atbilde. Tur nav ko filosofēt. Cilvēkus dalīt ir noziegums, un es ceru, ka agrāk vai vēlāk tos, kas šo dalīšanu veic, sodīs.

Agrāk vai vēlāk viņiem būs jāstājas tiesas priekšā. Kad tas viss būs beidzies, mēs nonāksim pie tāda risinājuma. Te pat nedrīkst ielaisties nekādā diskusijā. Visu interviju var izlasīt šeit:

Aldis Gobzems: Vajag testēt arī visus vakcinētos!?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā