TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Valsts prezidents Levits un Ministru prezidents Kariņš izrādās bezatbildīgi meļi un dezinformatori

Ekrānšāviņš

Šā gada 23. aprīlī Latvijas sabiedrību satricināja šausmu ziņa: Tukumā zooloģiska naida pārņemti homofobi nakts vidū upura mājas kāpņu telpā novaktējuši un aizdedzinājuši kādu homoseksuālas orientācijas cilvēku.

LGBT+ kopienas jumta organizācija “Mozaīka” sociālajos tīklos izplatīja paziņojumu, kuru rotāja milzu izsaukuma zīmes un vairākkārt atkārtots vārds - NAIDS!!! NAIDS!!! NAIDS!!!!

Arī mūsu valsts augstākās amatpersonas - Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš - sociālajā vietnē “Twitter” publicēja savu situācijas redzējumu, kurā notikušais tika nosaukts par noziegumu. Netieši, bet visai nepārprotami šis “noziegums” tika saistīts ar homofobisku naidu un diskrimināciju. Tieši tādā kontekstā tas ieguva plašu starptautisku skanējumu, radot Latvijai grūti nomazgājamu reputācijas kaitējumu.

Tagad policija ir pabeigusi apjomīgu notikušā izmeklēšanu un ir neapstrīdami pierādīts, ka nekāda nozieguma nemaz nav bijis. Ne naida, ne sadzīviska, nekāda. Tas uzmanīgam, ar iepriekšējiem aizspriedumiem neuzlādētam novērotājam bija nojaušams jau no paša sākuma, kad vairāk nekā 24 stundas visa publiskā informācija par šo “naida noziegumu” nāca tikai no viena avota - cietušā drauga un it kā liecinieka. It kā, jo ne viņš, ne arī cietušais, kurš vēl bija dzīvs, nesniedza nekādas, absolūti nekādas ziņas par mistisko “naida uzbrucēju”. Pat ne to, vai tas bija vīrietis, sieviete, jauns, vecs, latviski vai krieviski runājošs. Neko, kas radīja aizdomas, vai vispār šis “dedzinātājs” dabā pastāv. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Valsts prezidents Levits un Ministru prezidents Kariņš izrādās bezatbildīgi meļi un dezinformatori

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā