TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Ivars Zariņš: Ir iepirkts miljons nederīgu respiratoru, bet atbildīgās amatpersonas mēģina izlocīties kā zuši

Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Saruna ar Saeimas deputātu Ivaru Zariņu (“Saskaņa”)

Jūs esat iesniedzis jautājumus parlamentārās izmeklēšanas komisijai (PIK), kura izmeklē valdības rīcību Covid-19 pārvarēšanā, konkrētus jautājumus par gandrīz miljona neatbilstīgu respiratoru iepirkumu no SIA “Titled”. Kādēļ šādi jautājumi?

Šķetinot OIK afēru, esmu iepazinis visus iespējamos paņēmienus, kā atbildīgie mēģina slēpt lietas patiesos apstākļus, un esmu izstrādājis tehnoloģiju, kā nokļūt līdz patiesībai, neatkarīgi no tā, kā amatpersonas cenšas izlocīties.

Taču tad, kad patiesību mēģina slēpt nu jau prettiesiskā veidā, pēdējais solis ir jāizdara tiesībsargājošajām institūcijām, kurām ir dotas tiesības veikt specifiskas izmeklēšanas darbības. Šajā gadījumā šādas tiesības ir PIK, pie kuras esmu vērsies ar šo iesniegumu.

Tas vajadzīgs, lai pārliecinātos, vai šis iepirkums veikts valsts un sabiedrības interesēs. Vēlos pievērst komisijas un sabiedrības uzmanību vairākiem šī iepirkuma aspektiem - iepirkuma apjoma pamatotībai, piegādātāja izvēles pamatotībai, darījuma nosacījumu pamatotībai, piemērotās iepirkuma procedūras pamatotībai un citiem. Visu interviju var izlasīt šeit:

Ivars Zariņš: Ir iepirkts miljons nederīgu respiratoru, bet atbildīgās amatpersonas mēģina izlocīties kā zuši

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā