TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Aizņemties divus miljardus eiro Latvijai nieks

Depositphotos.com/Romans KOKŠAROVS, F64

Krišjāņa Kariņa valdībai pietika ar pirmajām sešām šā gada dienām, lai saprastu, ka ar 12,4 miljardiem eiro valdība līdz gada beigām neizvilks - kā jāaizņemas vēl vismaz 300 miljoni eiro.

Lēmumu palielināt savus izdevumus un parādus valdība pieņēma ārkārtas sēdē 6. janvārī komplektā ar lēmumu par ārkārtējās situācijas termiņa pagarināšanu. Šī situācija kalpo un, visticamāk, šogad vēl ne reizi vien kalpos par ieganstu valdības izdevumu un valsts parāda palielināšanai. Lēmumu valdība pamato ar sev un valdības dokumentu lasītājiem domātu paskaidrojumu, ka 2022.gada valsts budžeta projekta sagatavošanas procesā valdība vēl nezināja šim gadam papildus nepieciešamā finansējuma apmēru.

Tāpēc 2022. gada budžeta likumā jau savlaicīgi iekļauts 53. pants par finanšu ministra tiesībām palielināt šajā likumā ierakstīto tāmi izdevumiem neparedzētiem gadījumiem, atsaucoties uz Covid-19 radīto valsts apdraudējumu un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem, kā arī gadījumos, kad nepieciešami vienreizēji valsts kapitālieguldījumi. Valdību izveidojušā Saeimas vairākuma deputāti tādējādi ir nobalsojuši par atsacīšanos no tiesībām izskatīt un pieņemt valsts budžetu, deleģējot šīs tiesības pēc būtības tikai valdībai. Tā tagad drīkst palielināt vai no jauna ieviest jebkādus izdevumus un uzkraut valstij neierobežoti lielu parādu. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Aizņemties divus miljardus eiro Latvijai nieks

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā