TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Jaunā depozīta sistēma: kādu iepakojumu varēs nodot un cik par to maksās?

Publicitātes foto

1. februārī, sāks darboties jaunā depozīta sistēma, kas ļaus nodot noteikta veida dzērienu iepakojumu, pretī saņemot kuponu. Tā izmantošana būs atkarīga no katra veikala politikas - daļa tirgotāju kuponu pieņems kā maksāšanas līdzekli, norēķinoties par precēm, daļa ļaus arī kuponu apmainīt pret skaidru naudu. Turklāt jārēķinās, ka arī kuponiem ir derīguma termiņš.

Lai sistēma sāktu strādāt, daļai dzērienu, kas ir iepakoti stikla, metāla vai plastmasas iepakojumā, cena tiks paaugstināta par 10 centiem. Tos varēs atgūt, šo iepakojumu nododot kādā no taromātiem. Nododot iepakojumu varēs vienalga kurā taromātā, tas ir, būs pilnīgi vienalga, vai prece iegādāta “Maxima” vai “Lidl” veikalā vai pat vispār pacelta no zemes. Galvenais, lai uz iepakojuma ir attiecīgais marķējums, kas liecina par tā piederību depozīta sistēmai, svītrkods un lai automāts spēj to noskenēt.

Ja taromāts pieņem iepakojumu un izsniedz kuponu, esat ieguvuši 10 centu depozītu. Līdz ar to tie, kuri nerūpēsies, lai nopirkto preču iepakojums tiek nodots, no jaunās sistēmas būs zaudētāji. Iegūs tie, kuri nodos ne tikai savu, bet arī citu nopirkto preču iepakojumu. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Jaunā depozīta sistēma: kādu iepakojumu varēs nodot un cik par to maksās?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā