TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Šokē ziņas par Krievijas cinisko attieksmi pret kritušajiem Ukrainas karā

Alise Šulca, Kaspars Krafts, F64/ Photo Agency

Krievijas attieksme pret saviem kritušajiem kareivjiem ir briesmīga, ja vien tās nav viltus ziņas - šādi “Neatkarīgās” aptaujātie Latvijas Nacionālo bruņoto spēku virsnieki vērtē plašsaziņas līdzekļos izskanējušo vēsti par Krievijas aizsardzības ministra vietnieka vēlmi ciniskā veidā atbrīvoties no kritušajiem.

Šā gada 3. martā plašsaziņas līdzekļos parādījās ziņa, ka “vēstulē, kuru parakstījis Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksejs Krivoručko, pieprasīts no 1. marta atņemt karadarbībā iesaistītajiem karavīriem personu apliecinošos dokumentus un personīgos žetonus”.

Tāpat vēstulē izteikta arī prasība “visīsākajā laikā” nokārtot kritušo līķu izvešanu uz pastāvīgās dislokācijas vietām, to veicot slepus naktī. Kritušie apglabājami brāļu kapos, tostarp Baltkrievijas teritorijā, katram apbedītajam piešķirot numuru. Ja līķus nav iespējams izvest, tie iznīcināmi uz vietas.

Savukārt Pleskavas apgabala aktīvists un Kremļa režīma kritiķis Ļevs Šlosbergs savā blogā “Telegram” kanālā šā gada 1. martā paziņojis, ka “Krievijas diktatora Vladimira Putina valdošais režīms apņēmies neatdot Ukrainā karojušo un nogalināto Krievijas karavīru mirstīgās atliekas to piederīgajiem, tā vietā dedzinot līķus mobilajās krematorijās, lai tos nebūtu iespējams pienācīgi apglabāt”. Ļ. Šlosbergs paudis viedokli, ka Krievijas režīms ir mācījies no iepriekšējo karu pieredzes un šoreiz nesūtīs zārkus ar kritušajiem karavīriem uz mājām, lai tos varētu apbērēt radinieki un tādējādi plašāka sabiedrība uzzinātu par reāliem kara upuriem. Tā vietā kritušo līķi tikšot utilizēti mobilajās krematorijās, un Ļ. Šlosbergs pieļauj, ka, lai “aizbāztu muti” un neļautu runāt par notikušā apstākļiem, kritušo karavīru radiniekiem tiks izmaksātas kompensācijas, pretī prasot parakstu par konfidencialitāti. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Šokē ziņas par Krievijas cinisko attieksmi pret kritušajiem Ukrainas karā

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā