TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Krievijas konsulāta darbinieks Liepājā draud Latvijai līdzīgi kā Putins Ukrainai

Ekrānšāviņš

Internetā parādījies ieraksts, kurā Krievijas konsulāta darbinieks Liepājā protestētājiem pret Krievijas iebrukumu Ukrainā draud tieši tādiem pašiem vārdiem, kā Putins savā 21. februāra uzrunā draudēja Ukrainai.

Šis ieraksts veikts acīmredzot dažas dienas pēc kara sākuma, jo Krievijas konsulāta darbinieks, iznākot no konsulāta ēkas Liepu ielā, tieši pretī Piejūras parkam, vēršas pie piketētājiem ar vārdiem (krievu valodā): “Kungi... labvakar! Tad tā. Vakar Rīgā tika apgānīts piemineklis (acīmredzot domāta Okupācijas pieminekļa pamatnes nokrāsošana Ukrainas karoga krāsās), un ļoti jau negribētos, lai kaut kas tamlīdzīgs notiktu mūsu dzimtajā pilsētā. (Jau skaļākā balsī un draudīgākā tonī.) Esmu šeit atnācis, lai brīdinātu jūsu līdzgaitniekus. Ja Liepājā tāda situācija atkārtosies, tad vainīgie tiks sodīti... Skaidrs?... Bet tagad jums jauku vakaru!”

Kāpēc man šis ieraksts šķita plašākas ievērības vērts? Šajā konsulāta darbinieka performancē jāpievērš uzmanība vairākiem momentiem. Tiek piesaukti kaut kādi “līdzgaitnieki”. Šis redzējums precīzi atbilst Kremļa naratīvam, ka pret Krievijas agresiju Ukrainā iestājas nevis katrs normāls, sapratīgs un morāli neapmaldījies cilvēks, bet gan kaut kāda šaura “nacionālistu” grupa, kuras “līdzgaitnieki” rīko šīs “provokācijas”. Tajā skaitā piketēšanu pret šo iebrukumu.

Taču galvenais, uz ko jāvērš uzmanība, ir šis drauds - vainīgie tiks sodīti! Ar vainīgajiem tiek saprasti šie “līdzgaitnieki”. Uzreiz gribas, kā slavenajā filmā par Štirlicu, precizēt: un no šīs vietas, lūdzu, detalizētāk! Kādā veidā viņi tiks sodīti, un galvenais - kas viņus sodīs? Atrunas, ka par pieminekļu apgānīšanu arī Latvijas Krimināllikumā ir pants un Latvijas policija var sodīt, šajā gadījumā neiztur kritiku, jo visa šī darbinieka runa bija ieturēta gluži citā tonalitātē. Mēs sodīsim tos, kurus uzskatīsim par vajadzīgu sodīt. Šī tonalitāte pilnībā saskanēja ar to vēstījumu, kuru 21. februārī savā televīzijas uzrunā translēja Krievijas diktators Putins. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Krievijas konsulāta darbinieks Liepājā draud Latvijai līdzīgi kā Putins Ukrainai

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā