TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Bataljons AZOV ir Mariupoles cerība

azov.org.ua

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piešķīris Ukrainas Varoņa titulu Ukrainas Nacionālās gvardes Azovas militārās vienības 3057. specvienības komandierim Denisam Prokopenko. Bataljons “Azov” ir jābeidz apsaukāt par nacistiem, kā to dara okupanti, jābeidz saukāt par bēdīgi slavenajiem, kā to joprojām dara Rietumu mediji. Jāsaka vienkārši - slavenais “Azov”. Tas joprojām notur Mariupoli - svarīgāko pilsētu pie Melnās jūras.

Mītu, ka bataljona “Azov” karavīri ir nacisti un Hitlera pielūdzēji, izgudroja un sekmīgi izplatīja Krievijas propagandas sistēma - pēc tam kad 2014. gadā Mariupoles aizstāvjiem izdevās noturēt pilsētu pret iebrucējiem pirmo reizi. Tieši azovieši bija tie, kam izdevās padzīt separātistus no Mariupoles. Toreiz to izdarīja nepilns simts vīru no Berdjanskas. Bez nopietniem ieročiem, bez augstvērtīga ekipējuma, bet ar pārpārēm drosmes un pārliecības. Pārliecināti nacionālisti. Šobrīd “Azov” ir viena no elitārajām kaujas vienībām, un nav brīnums, ka Krievijas propaganda visus kara gadus centusies to maksimāli diskreditēt un dara to joprojām.

Pēc uzlidojuma Mariupoles teātrim Krievija paziņojusi, ka azovieši vainīgi. Viņi esot ēkā izvietojuši sprāgstvielas un tās uzspridzinājuši. Civiliedzīvotāji teātra bumbu patvertnē nevis slēpušies, bet tika turēti kā ķīlnieki par dzīvo vairogu. Arī Mariupoles 3. slimnīcu viņi uzlaiduši gaisā. Un pie Mariupoles pašreizējās humānās krīzes pēc neskaitāmiem Krievijas iznīcinātāju uzlidojumiem un smagās artilērijas apšaudēm vainīgi esot tie mistiskie nacisti. Un nacisti arī apšaudot humānos koridorus. Tie ir vienkārši neticami Kremļa meli, un vēl neticamāks ir fakts, ka tiem arī ārpus informācijas blokādē esošās Krievijas kāds tic. Pirms dažām dienām vācu izdevums “Deutsche Welle” atkal pārdrukāja Krievijā tapušo informācijas šļuru par “Azov” ekstrēmistiem un neonacistiem ar pārnacionālām saitēm. Karš notiek arī informācijas laukā. Tikmēr Mariupole joprojām atrodas īstā blokādē, un tāpat kā 2014. gadā, arī tagad galvenais šķērslis pilsētas ieņemšanai ir tieši “Azov”, par ko prezidents Zelenskis cildina bataljona komandieri kā Ukrainas varoni. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Bataljons AZOV ir Mariupoles cerība

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā