TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

5.lapa

Laima Linuža: Par atbalstu Ukrainai draud nodedzināt laikraksta redakciju

Foto no personīgā arhīva

Pie mums gandrīz katru dienu kaut kas notiek,” stāsta Laima Linuža, laikraksta “Ludzas Zeme” galvenā redaktore. Vakar atnāca kāds vīrietis un piedraudēja, ka nodedzinās redakciju. Par to ziņots policijai. “Tiklīdz pateicām, ka esam pret Krievijas agresiju Ukrainā, uzbrukumi sākās arī pret mums,” turpina galvenā redaktore. Šodien - saruna ar Laimu Linužu.

Savu principiālo nostāju Laima Linuža un avīzes redakcija deklarēja publicētajā rakstā “Latgali neatdosim! Neceriet!”, kas izsauca fašistiskās Krievijas atbalstītāju naida izvirdumus, kas, šķiet, nerimsies vēl ilgi. Rakstu var izlasīt šeit.

Bēdīgākais un līdztekus bīstamākais ir tas, ka fašistiskā propaganda spēcīgi jau ietekmējusi un turpina ietekmēt pierobežas - tieši Latgales - iedzīvotājus, daudzi no kuriem pārtapuši par 5. kolonnas pārliecinātiem rekrūšiem. Situācija pierobežā ir daudz sliktāka, nekā Rīgas kungi, sēdēdami savos augstajos krēslos, ir iedomājušies.

Zinu, ka Ludzas novada pašvaldības vadītājs Edgars Mekšs, sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, skaidri pateica, ka atbalsta Ukrainu.

Jā, tā bija. Protams, sociālajā vietnē “Facebook” uzreiz sākās vētra, sak, mēs par jums nebalsosim! Kā jau es skaidroju savā rakstā: “Pašvaldības līmeņa politiķi vai nu klusē, lai nezaudētu Krieviju atbalstošo elektorātu, vai arī pēc atbalsta izteikšanas Ukrainai sāk bažīties, vai nākamajās vēlēšanās tiks ievēlēti.”

Nekad to neesmu sapratusi: kā tas ir iespējams - Latvijā, kur patiesu informāciju par Ukrainā notiekošo karu var iegūt, pat īpaši sevi neapgrūtinot, vēl atrodas ļautiņi, kuri neko nejēdz.

Tie, kuri dzīvo pierobežā, joprojām skatās Krievijas televīziju. Tur pat nav vajadzīgi nekādi šķīvji: pagriez tikai antenu, un viss. Krievijas TV var skatīties par velti. Bet Latvijas TV signāls līdz viņiem netiek, un tā tas ir jau gadu gadiem. Ko tad var gribēt? Visu interviju var izlasīt šeit:

Laima Linuža: Par atbalstu Ukrainai draud nodedzināt laikraksta redakciju

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā