TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

4.lapa

Krievijas agresijas atbalstītāji piesaka jaunu provokāciju

LKS publicitātes foto

Kariķējot pagājušās nedēļas nogalē notikušo Latvijas patriotu gājienu “Par atbrīvošanos no padomju mantojuma”, Krievijas Federācijas atbalstītāji pieteikuši atbildes akciju “Pret šīs valsts (tas ir, Latvijas) vadītāju muļķību un ļaunumu. Par pilsonisku pasauli, par pieminekļa atbrīvotājiem saglabāšanu un par cieņu pret visiem valsts iedzīvotājiem”. Šīs provokācijas pieteicējs ir galēji radikālā organizācija “Latvijas Krievu savienība”.

Grūti iedomāties pamatojumu, kādēļ drošības iestādes un pašvaldība šo provokatīvo pasākumu varētu pieļaut, taču jāatgādina, ka “Latvijas Krievu savienība” savas akcijas īsteno arī tad, ja tās nav saskaņotas vai pat tiek aizliegtas.

Tieši tā notika Ukrainas kara upuru piemiņas dienā, 9. maijā, un arī 10. maijā, kad Latvijas okupācijas un Krievijas agresijas slavētāji pulcējās pie demontējamā objekta “Piemineklis Padomju karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem.” Tā notika 13. maijā, kad “Latvijas Krievu savienības” pieteiktais mītiņš Rātslaukumā formāli tika aizliegts, taču organizācijas vadība ar Eiroparlamenta deputāti Tatjanu Ždanoku priekšgalā tāpat ieradās uzkurināt sanākušos Krievijas agresijas atbalstītājus. Cita lieta, ka necik lielā skaitā viņi nebija pulcējušies un pat Ždanokas aizturēšana nespēja izprovocēt nekārtības. Savukārt vēl nākamajā dienā iecerētā krievu pasaules spēka demonstrācija Uzvaras parkā pavisam izgāzās lietus dēļ. Turklāt arī Valsts policija, atbrīvojusies no dažiem prokremliski noskaņotiem vidējā ranga priekšniekiem, kas iepriekš atteicās izpildīt vadības pavēles, tagad sola nulles toleranci pret Krievijas agresijas slavinātājiem. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Krievijas agresijas atbalstītāji piesaka jaunu provokāciju

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā